Hyvää uutta vuotta 2025 kaikille!
Moni haluaa aloittaa uuden vuoden kevyemmin, joten haluan heti alkuun jakaa ihanan ruokaohjeen, joka on super nopea ja helppo valmistaa. Tämä uunifetapuuro on yhtä ihanaa kuin klassinen uunifetapasta!
Olen innostunut valmistamaan erilaisia suolaisia ja makeita puuroja, sillä ne ovat käteviä arjen pelastajia. Puurot ovat helppoja ja halpoja sekä niihin saa yhdistettyä paljon eri makuja. Kaurahiutale toimii ikään kuin ruoan lisukkeena aivan kuten riisi, pasta tai peruna, mutta on terveellisempi ja proteiinipitoisempi. Lisäksi se sisältää hyviä kuituja, B-vitamiinia, rautaa, magnesiumia ja sinkkiä.
Sain inspiraation tähänkin ohjeeseen Naneten Instagram tililtä. Häneltä löytyy paljon ihania puuroreseptejä, joita kannattaa ehdottomasti testata. Tämä ohje muistuttaa Naneten fetapuuroa, mutta muokkasin ohjetta vielä hieman.
4:lle
1 dl ruishiutaleita
2 dl kaurahiutaleita
5 dl vettä
3/4 dl valkuaisia
250 g kirsikkatomaatteja
3 valkosipulinkynttä
150 g fetajuustoa
tuoretta basilikaa
- Kuori ja pilko valkosipulit.
- Pilko tomaatit 2-4 osaan.
- Sekoita ainekset uunin kestävässä 1,5-litran vuoassa.
- Paista 200 asteessa noin 30 min.
- Ripottele päälle tuoretta basilikaa.
Tästä puurosta tuli aivan täydellistä! Puurosta syö ainakin neljä henkilöä ja se on helppo ottaa myös töihin mukaan evääksi. Puuro maistuu parhaimmalta lämpimänä, mutta mikään ei estä syömästä tätä kylmänäkin. Kannattaa ehdottomasti antaa tälle mahdollisuus!
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3