3 raaka-aineen sitruunakakku

 

Sitruuna on yksi suosikki raaka-aineistani, joten olin todella innoissani, kun näin tämän ohjeen netissä! Kakku syntyy nopeasti vain kolmesta raaka-aineesta ja paistuu sekä uunissa että airfryerissä. Ohjeella tulee pieni 2-3 hengen kakku, mutta tuplattuna taikina mahtuu 15cm vuokaan. 

10cm vuoka

½ prk (n.160g) lemon curdia
1 kananmuna
1 1/4 dl vehnäjauhoja

Sekoita ainekset kulhossa. Voitele kakkuvuoka rasvalla ja vuoraa kauttaaltaan leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja paista 160 asteessa noin 20min. Samaten airfryerissa.

15cm vuokaan tulee luonnollisesti purkillinen lemon curdia, 2 kananmunaa ja 2,5 dl vehnäjauhoja.


Kakusta tulee herkästi kuminen, mikäli sitä ylipaistetaan, koska se ei sisällä juurikaan rasvaa. Kakku saa jäädä keskeltä vaikka vähän löysäksikin, jolloin lopputulos on todella herkullinen! Kakku on parasta kermavaahdon tai jäätelön kera. Sitruunaleivokset eivät koskaan petä.



Kommentit