3 raaka-aineen juustokakku


Tämä helppo kolmen aineksen juustokakku on herkullinen japanilainen keksintö. Valkosuklaan makeuttamasta juustokakusta tulee täydellisen kuohkea, kun valkuaiset vaahdotetaan huolellisesti ja kakku kypsennetään vesihauteessa. Meidän pojat söi tämän yhdeltä istumalta puoliksi!


20cm vuoka

5 kananmunaa
145 g valkosuklaata
200 g vaniljatuorejuustoa


  • Erottele keltuaiset ja valkuaiset.
  • Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. 
  • Vaahdota keltuaiset. Vatkaimia ei tarvitse pestä välissä.
  • Sulata suklaa mikrossa puolella teholla 30-60sek pätkissä.
  • Sekoita tuorejuusto ja sula suklaa keltuaisten joukkoon sähkövatkaimella.
  • Nostele valkuaisvaahto kolmessa erässä varovasti keltuaisseoksen joukkoon. Älä käytä sähkövatkainta, vaan nuolijaa tai lusikkaa.
  • Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla, voitele reunat ja vuoraa vuoka ulkoa foliolla.
  • Kaada taikina vuokaan ja nosta vuoka 30x40cm vuokaan/astiaan. 
  • Kaada isompaan vuokaan kiehuvaa vettä 2cm korkeudelle. 
  • Paista kakkua vesihauteessa 170 asteessa uunin keskitasolla 15min (kiertoilma 160C).
  • Laske tämän jälkeen lämpö 160 asteeseen (kiertoilma 150C) ja paista kakkua vielä 15min.
  • Laita tämän jälkeen uuni kiinni ja anna kakun vielä olla jälkilämmössä 20min.
  • Nosta sen  jälkeen kakku uunista ja vesihauteesta.
  • Anna jäähtyä hetki ja irrota sitten vuoasta. Voit tarjoilla kakun sekä lämpimänä että kylmänä.



Hunnutin vielä kakun päälle tomusokeria sabluunan läpi. Kakusta tuli todella herkullinen ja ihanan pumpulimainen. Jos kakkuun kaipaa lisää makua tai raikkautta, voi taikinan joukkoon raastaa sitruunan tai limen kuoriraastetta. 

Vanhin poikamme ei juurikaan kakkuja tai leivoksia syö, mutta tämän hän todella veti yhdeltä istumalta. Kerkesin onneksi napata itselleni ja ystävälleni yhdet palaset brunssia varten.


Kokosin kakun valmistuksesta pienen ohjevideon kaikkiin some kanaviini. 
Nämä kolmen raaka-aineen leivontaohjeeni ovat olleet niissä kovin suosittuja. 💛




Kommentit