keskiviikko 5. tammikuuta 2011

Halloween kurpitsakakkuTässäpä ensimmäinen massakakkuni! Olen yhä tästä hyvin ylpeä! Kakku on vuodelta 2010. Kokosin kakun kääretorttupohjasta 2 litran kulhoon. Täytteenä on lemon curd tahnaa ja turkinpippurimousse.
 
Täyte:
lemon curd tahnaa
1,5dl vaniljakastikejauhetta
3dl kermaa
3dl maitoa
3 liivatelehteä
tilkka vettä
1dl turkinpippurirouhetta

Kostutus:
n.1,5dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Päällys ja koristeet marsipaania.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon vispilällä ja laita jääkaappiin pariksi minuutiksi. Lisää kermavaahto. Sulata liivatteet kuumaan nesteeseen. Anna jäähtyä 1-2min. Kaada neste ohuena nauhana moussen joukkoon. Lisää lopuksi turkinpippurirouhe moussen sekaan
 
Vuoraa kulho kelmulla. Kääretorttulevystä leikataan pieni ympyrä ja laitetaan kulhon pohjalle. Pohjan päälle levitetään lemon curd tahnaa ja sen jälkeen moussea. Sitten leikataan hieman isompi ympyrä ja pinotaan kerroksia kyseisessä järjestyksessä. Päällimmäiseksi tulee kääretorttulevy. Kakun kannattaa antaa hyytyä seuraavaan päivään.


 Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle. Leikkaa päälle pieni kolo vihreää marsipaania varten. Kuorruta kakku kermalla tai sokerikreemillä. Värjää marsipaani pastavärillä. Vaivaa niin kauan, että väri on tasainen. Voit kokeilla välillä kaulia massaa ja katsoa onko väri sopiva. Levitä marsipaani tasaisesti kakun päälle. Marsipaanilla kuorrutuksesta löydät kuvia myös täältä. Tee lovet marsipaanityökalulla (pieni pyöreä pää).


Muotoile vihreästä marsipaanista kanta. Leikkaa mustasta marsipaanista kasvot ja liimaa ne kiinni sokerikuorrutteella.
Halloween 2010

12 kommenttia: