Halloween kurpitsakakku



Tässäpä ensimmäinen massakakkuni! Olen yhä tästä hyvin ylpeä! Kakku on vuodelta 2010. Kokosin kakun kääretorttupohjasta 2 litran kulhoon. Täytteenä on lemon curd tahnaa ja turkinpippurimousse.
 
Täyte:
lemon curd tahnaa
1,5dl vaniljakastikejauhetta
3dl kermaa
3dl maitoa
3 liivatelehteä
tilkka vettä
1dl turkinpippurirouhetta

Kostutus:
n.1,5dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

Päällys ja koristeet marsipaania.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen 10minuutiksi. Vaahdota kerma. Sekoita vaniljakastikejauhe maitoon vispilällä ja laita jääkaappiin pariksi minuutiksi. Lisää kermavaahto. Sulata liivatteet kuumaan nesteeseen. Anna jäähtyä 1-2min. Kaada neste ohuena nauhana moussen joukkoon. Lisää lopuksi turkinpippurirouhe moussen sekaan
 
Vuoraa kulho kelmulla. Kääretorttulevystä leikataan pieni ympyrä ja laitetaan kulhon pohjalle. Pohjan päälle levitetään lemon curd tahnaa ja sen jälkeen moussea. Sitten leikataan hieman isompi ympyrä ja pinotaan kerroksia kyseisessä järjestyksessä. Päällimmäiseksi tulee kääretorttulevy. Kakun kannattaa antaa hyytyä seuraavaan päivään.


 Kumoa kakku seuraavana päivänä tarjoilulautaselle. Leikkaa päälle pieni kolo vihreää marsipaania varten. Kuorruta kakku kermalla tai sokerikreemillä. Värjää marsipaani pastavärillä. Vaivaa niin kauan, että väri on tasainen. Voit kokeilla välillä kaulia massaa ja katsoa onko väri sopiva. Levitä marsipaani tasaisesti kakun päälle. Marsipaanilla kuorrutuksesta löydät kuvia myös täältä. Tee lovet marsipaanityökalulla (pieni pyöreä pää).


Muotoile vihreästä marsipaanista kanta. Leikkaa mustasta marsipaanista kasvot ja liimaa ne kiinni sokerikuorrutteella.




Halloween 2010

Kommentit

  1. Tosi hauskan näkönen kakku! Ajattelin tehä samantapasen, joten kysyisin että paljonko sulla meni marsipaania koko kakun ympärille? Kiitos jo valmiiks:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! =) Marsipaania kannattaa varata 750g. Varmasti riittää. =) 500grammaakin voi riittää, mutta viimeistely on helpompaa, jos massaa on riittävästi.

    VastaaPoista
  3. okei, kiitos, nyt vaan siis kauppaan :)

    VastaaPoista
  4. en tajua että missä järjestyksessä pitää täytteet laittaa ja että mitkä niistä pitää sekoittaa keskenään? esim. mihin laitan vaniljakastikejauheen tai liivatelehden yms????? teen tätä kunhan vaan saisin vastauksen nopeasti :)

    VastaaPoista
  5. Lisäsin teko-ohjeita tekstiin. Kannattaa myös vilkaista Angry bird -kakun postaus, siinä on muistakseni muutama vaihekuva tällaisen kakun kokoamisesta.

    VastaaPoista
  6. Tein täytteen erilailla, kun syömässä oli maitoallerginen; maidotonta vispiä sitruuna-aromilla ja vaniljakreeniä plus 2 liivatetta. Mul meni oranssia massaa vaa 250g. Mut miten ihmeessä sait noin tasasta? Mulla vaa halkeili eikä lopputulos ollu kovin hieno, mut ainaki syöjille maistu:)

    VastaaPoista
  7. Hei! Jos teen samanlaisen (täytteeksi laittaisin esim. valkosuklaamoussea ja jotain muuta...) niin voinko tehdä sitä etukäteen ja laittaa pakkaseen? Siis niin että tekisin sen pohjan ja kokoaisin sen mutten laittaisi vielä marsipaania... Ja olisi toinenkin kysymys.. Tiedätkö mitään hyvää leivontatarvikeliikettä täällä Oulussa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Voi ihan hyvin tehdä niin. Itse teen aika paljon kakkuja hyvissä ajoin pakkaseen, jotta ovat sitten vain koristelua vaille valmiit eikä tule kiire ;) Ja kakusta tulee ihanan mehevä, kun se sulaa esim. kakkukuvun alla tai kelmulla/foliolla peitettynä. Kakun voi kuorruttaa massalla myös jäisenä. Massa ei tästä kärsi ollenkaan. Ja esim. sokerikreemi levittyy jäisen kakun päälle hyvin. Mutta kuorrutettua kakkua ei enää kannata sitten säilyttää kuvun alla, sillä massa alkaa hikoilla. Kakku sulaa meheväksi kuorrutteenkin alla.
      Oulussa leivontatarvikkeita taitaa myydä eniten Kärkkäinen. Mutta varsinaista leivontatarvikeliikettä ei enää ole. Joihinkin marketteihin ja HalpaHalleihin on myös ilmaantunut leivontatarvikkeita. Kärkkäiseltä (Limingantullissa) löytyy mm. massoja, pastavärejä, alustoja, muotteja, kakkuvuokia, laatikoita ym.

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! :) Olen aiemmin ostanut juurikin Kärkkäiseltä leivontajuttuja, mutta nyt kahdella viimekerralla en ole löytänyt niitä... Ovatkohan ne vaihtaneet paikkaa siellä vai kadonneet kokonaan... Surullista, sillä minä ainakin ostaisin niitä.... :D

      Poista
    3. Eipä kestä. =) Jos haluat ja kerkeät niin laita kuvaa siitä sähköpostiini sitten. On niin mukava nähdä muiden tekeleitä. =)

      Onpa harmi jos Kärkkäiseltä ei enää löydy. Minäkin kyllä olen ostellut sieltä paljon. x) Mut ullan unelmasta tulee myös tilattua paljon kaikenlaista, kun postikulutkin ovat jotain alle 3e. ;)

      Poista
    4. Juu. :) Jos muistan niin laitan kuvaa. :) Törmäsin eilen sellaiseen liikkeeseen kuin Lysti Kööki&Kamari, mutta kello oli jo sen verran paljon ettei se ollut auki. Aion ensi viikolla käydä tarkistamassa millainen se liike on. :)

      Poista
    5. Huippua. Pitää käydä itsekin tsekkaan. =)

      Poista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3