lauantai 26. helmikuuta 2011

Kotitekoiset suklaa suukot



Kokeilin kotitekoisia suklaasuukkoja perus marengin ohjeella. Olen aiemmin testannut pusuja sveitsiläiseen marenkiin, mutta niistä ei tullut hyviä. Marenki oli työläs valmistaa. Tällä reseptillä suukot jäivät hieman lässähtäneiksi, mutta maku oli hyvä. Täydelliset suklaasuukot syntyvät kuitenkin italialaisesta marengista, joka muistuttaa sveitsiläistä, mutta valmistus on helpompi. Tarkempi ohje täällä.

12-15kpl

Vaniljasuukot

3 munanvalkuaista
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
 
7-8 ohkaista vohvelilevyä tai 15 Marie keksiä
 
150-200g taloussuklaata
n. 1 tl öljyä
 
Lisää valkuaiseen puolet sokerista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeria pikkuhiljaa koko ajan vatkaten kunnes vaahto on niin kovaa että se pysyy kulhossa vaikka kulhon kääntäisi väärinpäin.


 Mausta vaahto vaniljasokerilla. Jos haluat erimakuisia suukkoja, käytä esim. näitä:

Mansikkapusut: 1 1/2 dl mansikka tomusokeria, 1/2 dl tavallista sokeria
Mokkapusut: Mausta vaniljapusuvaahto 1 tl pikakahvijauhetta
Kaakaopusut: Mausta vaniljavaahto 1-2 rkl kaakaojauhetta tai käytä 1 1/2 dl kaakao tomusokeria ja 1/2 dl tavallista sokeria
Mariannepusut: Mausta valkuais-sokerivaahto (tai kaakaopusujen vaahto) 1 dl mariannemurskaa

Mausta vaahto vaniljasokerilla tai valitsemallasi mausteella. Kääntele seos juuri ja juuri sekaisin. Paina pyöreällä muotilla tai lasinreunalla vohvelista pieniä pyöreitä vohveleita tai käytä keksejä. Nosta pyörylät/keksit leivinpaperilla päällystetylle pellille. Laita massa pussiin ja leikkaa kulmasta pala pois. Pursota vaahto keksien päälle.


Vasemmalla marianne, keskellä mokka ja mansikka, oikealla kaakaopusut.
 
Paista vohveli/keksikekoja 150 asteisessa uunissa n 6-8 minuuttia että vaahto kiinteytyy. 

Pilko suklaa paloiksi ja sulata vesihauteessa tai mikrossa sulaksi öljytilkan kanssa. Sekoita välillä sulatuksen aikana. Jäähdytä sula suklaa. Kasta vaahtokeot sulassa suklaassa ja nosta leivinpaperille. Koristele haluamallasi tavalla tai jätä koristelu pois. Kun olet kuorruttanut kaikki vaahtokeot, nosta ne jääkaappiin kovettumaan. Pusut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä. Säilytä jääkaapissa.

6 kommenttia:

  1. Oih ja voih, näitä on ihan pakko kokeilla! Näyttää tosi ihanilta!

    VastaaPoista
  2. Uskaltaiskohan näitä joskus kokeilla... Ainakin näyttävät todella hyviltä!!

    VastaaPoista
  3. Kokeile ihmeessä! Nämä ei ollu vaikeita tehdä. =)

    VastaaPoista
  4. ihan sairaan hyviä!!! nam! kokeilkaa ihmeessä!

    VastaaPoista
  5. Miksei mulla munat ja sokeri vaahtoutunut? Teinköhän jotain väärin?

    VastaaPoista
  6. Valkuaisten joukkoon on varmaan päässy hiukka keltuaista tai sitten vatkaimiin on jäänyt rasvatahroja. =/

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3