Tipukakku



Kakku pääsiäiseksi. Päätin kokeilla ihan uutta täytettä, joka maistuu kahville. Kahvin maku jäi todella miedoksi, mutta kaikki syöjät kehuivat kovasti! Kakku ei myöskään ollut liian makea, joten nekin jotka eivät olleet suuria kakun ystäviä, ottivat jopa toisen palasen! Kostutukseen käytin laimennettua kahvia, mutta ihan perus suodatinkahvi olisi kyllä passannut.


Täyte:
3 kananmunaa
3/4dl sokeria
4 dl kermaa
1 1/4dl vahvaa suodatinkahvia
6 liivatelehteä

Vatkaa munat ja sokeri. Vispaa kerma. Liota liivatelehtiä 10min kylmässä vedessä. Sulata liivatteet kuumaan kahviin ja lisää muna-sokerivaahtoon. Lisää kerma. Voi kuulostaa erikoiselta kakuntäytteeltä, mutta toimii erittäin hyvin!

Kostutukseen kahvia/maitokahvia.
Kuorrutukseen sokerikreemiä.

Sokerikreemi:
3dl tomusokeria
150g suolatonta voita
1-2rkl maitoa

Vaahdota huonennlämpöinen voi ja sokeri. Lisää vesi ja vaahdota. Voit värjätä tai maustaa kreemin.

Päällys on sokerimassaa. Samoin tiput, ruoho ja kukat. Ruohon tein raastamalla sokerimassasta siivuja juustoraastimella. Valkosipulinpuristimellakin voi saada kivannäköistä ruohoa aikaan, mutta meidän malli oli niin antiikkinen, ettei siitä massa edes olisi tullut läpi.
 


Risuaita on tehty suklaasta. Sulata suklaa ja levitä se leivinpaperi päälle. Anna jähmettyä kylmässä jonkin aikaa ja leikkaa palasia. Liimaa palat sulalla suklaalla tai sokerikuorrutteella. Ruusujen ohje löytyy esim täältä.


Suklaamunat on ostettu kaupasta. Isot ovat muistaakseni Maraboun neljän suklaamunan kennosta. 
"Hatun" saa kivasti koverrettua erilleen.


Ruohosta ei tullut aivan sen väristä, mitä suunnittelin.
Ei kannata käyttää värjäämiseen Dark Green väriä.

HYVÄÄ PÄÄSIÄISTÄ!

Kommentit

  1. Vastavierailulle tulin piipahtamaan. Ihana pääsiäistunnelma tässä kakussa, itsellä tuo pääsiäisleivonta himppusen jäänyt, mutta ehkä töiden jälkeen huomenna. Tuo edellinen lääkäriksi valmistuneelle mennyt kakku olisi kyllä meilläkin töissä monelle mieleen, sairaanhoitaja versiona vain. :)

    VastaaPoista
  2. Hieno kakku. Sitä aina yrittää itsekin tehdä jotakin kivaa aiheeseen liittyvää, mutta jää tekemättä...sitten tulee sellasia pikaversioita :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos! =) Pikaversiotkin on hyviä. Pääasia on et maistuu hyvälle ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3