Mango-passionjuustokakku

 

Mango-passionjuustokakku on yksi suosituimmista kakuistani ja teen sitä lähes jokaiseen juhlaan. Itse pidän suklaisista mauista, mutta kakuissa raikkaus toimii yleensä parhaiten. Tässä on hyvä esimerkki siitä, miten saa kaikki maut täydellisesti tasapainoon.

Resepti on vilahtanut blogissani ja youtubessa ainakin osaksi, mutta tällä kertaa halusin koota tähän täydellisen kokonaisuuden kakun valmistukseen. Ohje on 24 cm ympyrävuoalle tai 22x22 cm neliövuoalle. Jos haluaa tehdä 15-20cm kakun, kannattaa ohje puolittaa. 


24cm vuoka
12-15 hlö

Pohja:
200 g Digestive keksejä
75 g voita sulana

Täyte:
5 dl vispikermaa
400 g tuorejuustoa
2 kpl mango pilttiä (250 g mangososetta)
5 passionhedelmää 
200 g valkosuklaata 
6 liivatelehteä
3/4 dl kiehuvaa vettä

Kiille:
2 mango pilttiä
4 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa vettä


Laktoositon kakku

Laktoosittomaan kakkuun tulee laktoositonta leivontamargariinia (Sunnuntai) voin sijaan. 
Valkosuklaan voi korvata vegaanilla valkosuklaalla (Ruohonjuuri) tai vastaavasti jättää sen pois. Tällöin kannattaa lisätä täytteen joukkoon ½-1 dl sokeria tuomaan makeutta. Jos valkosuklaa jätetään pois, kannattaa täytteen joukkoon laittaa yhteensä kahdeksan liivatelehteä. Valkosuklaa on kohtalaisen tehokas hyydyttäjä.

Vegaani kakku

Vegaanit voivat käyttää liivatteen sijaan 4 tl agar agar jauhetta. Tällöin vettä tulee 1,5 dl.
Vesi ja agar laitetaan kattilaan ja keitetään keskilämmöllä aika tarkalleen 2 min. Jos agaria keittää liikaa tai liian vähän, se ei toimi kunnolla. Valmis vesi-agarseos kaadetaan muun massan joukkoon koko ajan sekoittaen. Seosta ei paljoa kerkeä jäähdytellä, sillä se alkaa jähmettyä nopeaa. Agar on todella tehokas hyydyttäjä eikä siinä ole ikävää sivumakua. Sitä kannattaa rohkeasti testata!

Gluteenittomaan kakkuun tulee gluteenittomia Digestive keksejä.



  • Hienonna keksit tehosekoittimessa tai pussissa. 
  • Sekoita joukkoon sula voi.
  • Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja painele keksi-voiseos vuokaan.
  • Kiinnitä halutessasi vuoan reunoille reunakalvoa tai leivinpaperia.

  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  • Vispaa kerma löysäksi vaahdoksi. 
  • Lisää sekaan tuorejuusto. 
  • Sulata valkosuklaa mikrossa puolella teholla 30 sekunnin pätkissä. Anna hetki jäähtyä.
  • Lisää joukkoon mango- ja passionsose. Jos käytät tuoreita passionhedelmiä, halkaise ne ja kaavi hedelmäliha kuorista. Hienonna hedelmäliha blenderissä. Massan joukkoon ei kannata laittaa kokonaisia passionhedelmän siemeniä.
  • Lisää seoksen joukkoon sula suklaa ja sekoita tasaiseksi.
  • Purista liivatelehdistä kylmä vesi pois ja sulata ne kiehuvaan veteen. Liivateseosta kannattaa jäähdytellä 1-2min kokoajan sekoittaen. Jos liivatteet eivät meinaa sulaa nesteeseen, voi vesi-liivateseoksen laittaa vähäksi aikaa mikroon. Nesteen on oltava lähes kiehuvaa.
  • Kaada liivateseos ohuen nauhana kermaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
  • Maista seosta ja lisää tarvittaessa sokeria. Itse jätän sen yleensä pois. 
  • Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 6h.

  • Kiillettä varten pehmitä liivatelehtiä kylmässä vedessä ja sulata ne sitten kiehuvaan vesitilkkaan.
  • Lisää vesi-liivateseos mangososeen joukkoon ja sekoita hyvin.
  • Kaada hyytyneen juustokakun pinnalle ja anna hyytyä vielä 3h.




Hyytyneen kakun päälle voi pursottaa pursotuksia kermavaahdolla tai kreemillä. Suklaakoristeet pysyvät myös kauniina kakun pinnalla, mutta kaikki sokerikoristeet (karkit, nonparellit, sokerimassat) sulavat liivatteen vaikutuksesta, joten niitä kannattaa välttää.

Sokerikoristeita voi toki laittaa kakun päälle, jos niiden alle on levitetty vähän sulaa suklaata tai kreemiä eristeeksi. Tai sitten sokerikoristeet voi laittaa kakun päälle juuri ennen tarjoilua/kakun leikkaamista.

Lisää juustokakkureseptejä löytyy ihan omasta kategoriasta täältä.
Vegaanisia reseptejä löytyy lisää täältä.
 



Kommentit