sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Ristiäiskakku Elisalle



Pääsin tekemään kakut ystäväni tyttären ristiäisiin. Tässä kakussa on 6munan sokerikakkupohja 24cm vuokaan tehtynä. Täytteenä mansikoita survottuna ja muutamalla liivatelehdellä sidottuna. Lisäksi tuorejuustokermasekoitus: 200g tuorejuustoa ja 2,5dl kermaa.

 Päällä sokerimassaa, joka on ostettu Wienistä. Ihana samanlaista kuin Suomestakin saatava. Koristeet sokerimassaa ja marsipaania. Pyykkinaru on ruskeaa sokerimassaa Craft gunilla/marsipaanipuristimella pursotettuna. Helpointa puristimella on työstää marsipaania, sillä sokerimassa/karkkimassa on usein liian lötköä ja vaatii paljon voimaa. Ostin puristimen Wienistä ja on todella kiva apuväline!

Kuorruttamisesta löytyy tarkemmin postaukesta kakun kuorruttaminen massalla. Itse tykkään käyttää karkkimassaa. Se on hieman paksumpaa koostumuksltaan ja tarvii enemmän voimaa työstettäessä kuin sokerimassa. Mutta lopputulos on mielestäni kauniimpi ja maku on parempi.



Onnea Elisalle ja koko perheelle!

2 kommenttia:

  1. Kaunis ristiäiskakku. Varmaan herkullinen myös

    VastaaPoista
  2. Ihana ristiäiskakku. Varmaan myös herkullinen

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3