Royal cupcakes



Jostain syystä sain päähäni kehitellä tämmöisiä kuppikakkuja. Päätin kokeilla suklaamuffineja tällä kertaa tällaisella ohjeella:

150g voita
1,5dl sokeria
2munaa
3,5dl vehnäjauhoja
½dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1,5dl maitoa
100g suklaata rouhittuna

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat yksitelleen. Lisää kuivat aineet vuorotellen maidon kanssa. Lisää lopuksi suklaa. Paista 200asteessa 15-20min. Tästä määrästä tulee 12pientä tai 8isoa muffinia. 

 Kaakaokuorrute

30g voita
50g tuorejuustoa
½dl kaakaojauhetta
2,5dl tomusokeria
kahvia

Sekoita muuta aineet paitsi kahvi sähkövatkaimella. Lisää kahvia, kunnes kreemistä tulee halutun paksuista. Itse laitoin ehkä 2-3rkl. Tästä määrästä tulee aika vähän. Tähän määrään muffinsseja tuplaisin annoksen, jos haluaa pursottaa kreemin muffinssien päälle.



Löysin noita söpöjä vuokia marketista ja pakko oli ostaa, vaikka ne olivatkin hieman liian isoja. Olen edelleen sitä mieltä, että paras suklaamuffiniresepti on tämä, jota olen vuosia jo käyttänyt. Siinä nesteenmäärä on aika vähäinen ja muffinien maku tulee paremmin esille. Suosittelen kokeilemaan!


Muffinit on koristeltu kaakaokuorrutteella ja siniseksi värjätyllä karkkimassalla. Urat on tehty marsipaanihyrrällä ja pisteet hammastikulla.



 Kruunujen ohje löytyy täältä.


Tässä pari koristeluvariaatiota. Koristeiden ohje löytyy ylläolevasta linkistä.

Kommentit