lauantai 12. marraskuuta 2011

Kookosjuustokakku uunissa



Vihdoinkin sain testattua uunissa tehtävää juustokakkua. Kookos on yksi lemppareistani ja sopi tähänkin erittäin hyvin! Parasta kookos on kuitenkin jäätelönä. Kookosmaito sopii laktoosi-intolerantikoille ja maitoallergisille, koska se on kasvituote. 

Käytin Digestive keksejä ja tein kakun 15cm vuokaan, jolloin keksejä menee suunnilleen 150g. Tarkempi ohje linkin takana.

Täyte:
400g tuorejuustoa (2%)
n. 2dl kookosmaitoa
n.1,5dl sokeria
3rkl maissitärkkelystä
80g kookoshiutaleita
2 kananmunaa

Paista pohjaa n. 10min 175 asteisessa uunissa. Jäähdytä.
Laita purkillinen kookosmaitoa kattilaan ja lämmitä, kunnes maito on tasaista. Liota kookoshiutaleita kahdessa desilitrassa kookosmaitoa. Vatkaa juusto pehmeäksi ja kuohkeaksi sähkövatkaimella ja lisää sokeri sekä maissitärkkelys. Lisää kookoslastut ja -maito. Lisää kananmunat yksitellen ja vatkaa 1min jokaisen lisäyksen jälkeen. Kaada seos pohjan päälle. Paista noin 1h. Jäähdytä jääkaappikylmäksi ennen tarjoilua.

Marenki

2valkuaista 
2-3rkl sokeria

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää sokeri. Seos saa olla aika jämäkkää. Kauho kakun päälle ja paista vielä 200asteisessa uunissa noin 10min, kunnes marenki on saanut vähän väriä.


Oikeasti juustokakku kannattaisi paistaa vesihauteessa.
Jos kakun haluaa tehdä 20cm vuokaan, kannattaa käyttää tätä reseptiä:

600g tuorejuustoa
2dl sokeria
4rkl maissitärkkelystä
100g kookoslastuja
2dl kookosmaitoa
3 munaa


Hyvää isänpäivää 2011!


3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3