tiistai 6. joulukuuta 2011

PiparikirkkoTämä piparikirkko menee Oulunsalon vanhainkotiin vanhuksia ilahduttamaan.

Viime vuonnakin tein piparikirkon itse piirtämillä kaavoilla. Ohje löytyy täältä. Tästä kirkosta tuli sen verran iso, ettei minun uunillani saanut paistettua tarpeeksi isoa alustaa! Kokosin kirkon pahvialustalle ja hyvin se siinä pysyykin. Kirkkoa siirrettäessä, kannattaa koko höskä tosin laittaa jonkin paksun muovisen alustan päälle.
 

Tein koristelusta aika simppelin tällä kertaa. Pursotukset ovat pikeeriä.
 

Ikkunalaseja varten rikoin pari tikkaria ja laitoin purut rakoihin ennen kuin paistoin osat uunissa. Karkit kovettuvat lasimaiseksi jäähdyttyään. Kahdesta tikkarista riitti viiteen ikkunaan. Lisäksi löysin kaapista pari menthol pastillia ja ne riittivät toiselle puolelle. Tuota tornia varten sitten loppuivatkin karkit kesken... Ehkä näillä on tuuletuspäivä... Liivatelehtiä voi myös liimata sisäpuolelle ikkunalasia muistuttamaan, mutta itse en tästä koristelusta oikein välitä.
 

Katolla on lisäksi hopeakuulia. Mielestäni tämä kirkko on vähän nätimpi ilman tuota tomusokeria.
 
Taakse jätin pienen raon, josta voi laittaa sisälle vaikka ledituikun. Liimaukseen käytin sulaa sokeria ja pikeeriä. Osat kannattaa koristella pikeerillä hyvin pitkälti ennen liimausta.

2 kommenttia:

  1. Hieno kirkko! Mä en myöskään välitä noista valmistaikinoista, itse tehty on paljon parempaa, sitä tulee syötyä taikinanakin vaikka miten =D

    VastaaPoista
  2. Kiitos! =) Joku sanoi, et itsetehdystä taikinasta ei saisi niin hienoja piparitaloja aikaiseksi, mutta en oikein usko. xD Jos teen piparitöitä lähinnä koristeeksi, niin käytän Myllyn paras taikinaa, koska siitä tulee nättiä jälkeä. =) Mut omatekoinen maistuu toki parhaimmalta.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3