Suklaakakku appelsiinimoussella



Tämä kakku on suurimmaksi osaksi omaa käsialaani. Pohja on suklaakakkupohja nro3. Täytteenä appelsiini-sitruunamousse. Tässä kakussa makeus ja raikkaus on hyvässä harmoniassa.

Hyviä suklaakakkupohjia on niin monenlaisia. Harvoin törmää huonoon suklaakakkuun. Kerran kokeilin jotain suklaakakkupohjaa, johon suklaa tuli rouhittuna. Se ei ollut hyvä. Siitä ei taida kuitenkaan olla minulla kuvaa. Pohja nro2 on oma suosikkini suklaisista täytekakkupohjista ja todella helppo tehdä. Tarkemmat ohjeet löytyy linkeistä.

Täyte:
200g tuorejuustoa
2dl kermaa
appelsiini kuorittuna ja hienonnettuna tehosekoittimessa
½dl sitruunamehua
3 liivatelehteä 
pari rkl sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Kuori ja hienonna appelsiini. Laita jääkaappiin vähäksi aikaa. Vispaa kerma ja lisää tuorejuusto. Lisää appelsiinimurska. Lämmitä sitruunamehu kiehuvaksi mirkossa ja sulata liivatteet siihen. Jäähdytä hieman ja lisää seokseen. Laita täyte hetkeksi jääkaappiin jämäköitymään ennen kuin täytät kakun. Täytteestä riittää kahteen väliin.

Kuorrute:
n.200g suklaata
½dl kermaa
1-2rkl voita

Sulata suklaa kattilassa vesihauteessa. Lisää voi ja kerma. Sekoita kunnes seos on tasainen. Jäähdytä hieman ja lisää kakun päälle. Tästä määrästä riittää reunoillekin. Kuorrute on aavistuksen jämäkämpää kuin suklaa ganache.
 
Tämä kuorrute viimeisteli kakun maut erittäin hyvin yhteen.
Liljan ohje löytyy täältä ja ruusujen mm. täältä. Koristeet ovat värjättyä karkkimassaa.
 

En malttanut antaa täytteen hyytyä ihan kokonaan, kun oli kiire maistamaan.

Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3