perjantai 4. marraskuuta 2011

Suklaa ganache

Suklaa ganache on ihana kuorrute kakkujen päälle. Se sopii mm. täytekakkujen ja suklaakakkujen päälle. Kuorrutetta on helppo leikata eikä se kovetu kivikovaksi. Suklaasiirtokuvien alle se ei kuitenkaan sovi.

Paksu ganache kakun päälle valutettavaksi:

200g tummaa suklaata
2dl kermaa

Lämmitä kerma kattilassa höyryäväksi. Lisää suklaa pieninä paloina ja sulata joukkoon. Sekoita hyvin, kunnes seos on tasaista. Älä käytä liian kuumaa liettä, vaan keskilämpö riittää. Jäähdyttele seosta hieman välillä sekoittaen. Kaada kuorrute kakun päälle. Voit suojata tarjoilualustan leivinpaperin palasilla ja/tai kuorruttaa kakun esim. uuniritilän päällä, jolloin lopputuloksesta tulee nätti. Yllä olevalla ohjeella tulee tarpeeksi kuorrutetta 24-26cm kakun päälle.

Suklaamousse:

2dl kermaa
100g suklaata

Sulata suklaa kerman joukkoon samalla tavalla kuin ylhäällä. Anna seoksen jäähtyä jääkaappikylmäksi ja vaahdota se sitten sähkövatkaimella mousseksi.
Moussen voi myös valmistaa niin, että vaahdottaa ensin kerman ja lisää sitten sulan suklaan joukkoon koko ajan sekoittaen. Tällä tyylillä ei kuitenkaan tule niin tasaista ja silkkistä lopputulosta. Tämä mousse sopii hyvin tarjoilumaljoista tarjottavaksi. Tämä ei mielestäni ole tarpeeksi jämäkkää kakun väliin ja pursotuksia varten. Näitä varten kannattaakin käyttää seuraavaa ohjetta.


Pursotettava suklaa ganache:

2dl kermaa
150g suklaata

Valmista kuten suklaamousse. Myös paksun suklaa ganachen (1.ohje) voi vaahdottaa, mutta siitä voi tulla vähän turhan jämäkkää. Mikäli suklaa ganache menee kokkareiseksi, kannattaa lisätä joukkoon lisää kermavaahtoa. Tämä ohje sopii myös kakkujen väliin.

Ganachen voi valmistaa myös maitosuklaasta, mutta tällöin ganachesta tulee makeampaa.

Katso myös paahdettu valkosuklaa ganache.

4 kommenttia:

  1. Mitä jos suklaa paakkuuntuu?

    VastaaPoista
  2. Sit suklaa on todennäköisesti päässyt palamaan. Lieden keskilämmön pitäisi riittää. Ei kannata tohottaa täysillä.

    VastaaPoista
  3. Koko seos imeytyi täytekakkuun...

    VastaaPoista
  4. Voi harmi. Kuorrute imeytyy höttöiseen kakkuun helposti. Et ole ainut jolle on noin käynyt. Ganachen alle kannattaa levittää hilloa kakun päälle paksulti niin tällöin ganache ei imeydy kakkuun. Sama kinuskin kanssa. Kiitos kun hoksautit, lisään ton hillon levityksen tuonne tekstiin kun kerkeän.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3