perjantai 4. marraskuuta 2011

Suklaa ganache

Suklaa ganache on ihana kuorrute kakkujen päälle. Sopii täytekakkujen ja suklaakakkujen päälle. Kuorrutetta on helppo leikata eikä se kovetu kivikovaksi. 
Suklaasiirtokuvien alle se ei kuitenkaan sovi.

130g tummaa suklaata
1dl kermaa

Lämmitä kerma kattilassa höyryäväksi. Lisää suklaa ja sulata se joukkoon. Sekoita hyvin, kunnes seos on tasaista. Älä käytä liian kuumaa liettä, vaan keskilämpö riittää. Jäähdyttele seosta hieman välillä sekoittaen. Kaada kakun päälle. Voit suojata tarjoilualustan leivinpaperin palasilla ja/tai kuorruttaa kakun esim. uuniritilän päällä, jolloin lopputuloksesta tulee nätti.

Pursotettavaa suklaa ganachea saa, kun antaa suklaa-kermaseoksen jähmettyä jääkaapissa seuraavaan päivään ja vaahdottaa sen sitten jääkaappikylmänä sähkövatkaimella. Sopii ihanasti täytekakkujen ja muffinssien päälle!

Katso myös paahdettu valkosuklaa ganache.

4 kommenttia:

  1. Mitä jos suklaa paakkuuntuu?

    VastaaPoista
  2. Sit suklaa on todennäköisesti päässyt palamaan. Lieden keskilämmön pitäisi riittää. Ei kannata tohottaa täysillä.

    VastaaPoista
  3. Koko seos imeytyi täytekakkuun...

    VastaaPoista
  4. Voi harmi. Kuorrute imeytyy höttöiseen kakkuun helposti. Et ole ainut jolle on noin käynyt. Ganachen alle kannattaa levittää hilloa kakun päälle paksulti niin tällöin ganache ei imeydy kakkuun. Sama kinuskin kanssa. Kiitos kun hoksautit, lisään ton hillon levityksen tuonne tekstiin kun kerkeän.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3