Tämä maailman herkullisin suklaa-kinuskikreemi sopii lähes kaikkien leivonnaisten täytteeksi ja kuorrutteeksi. Poimin ohjeen aikoinaan Passion4baking blogista ja käytin sitä mm. tähän suklaakakkuun.
Kreemin valmistamiseen menee hetki aikaa, mutta se kaikki on ehdottomasti vaivan arvoista! Kreemistä tulee silkkisen pehmeää ja maukasta eikä lainkaan liian makeaa. Kreemi valmistetaan itse keitetystä kinuskista ja aidosta suklaasta. En suosittele skippaamaan mitään työvaihetta halvoilla valmistuotteilla.
Ohjeella tulee tarpeeksi kreemiä esim. 20cm täytekakun täyttämiseen ja kuorruttamiseen. Tällä määrällä voi myös kuorruttaa kaksi pellillistä piirakkaa (esim. mokkapala) tai parikymmentä kuppikakkua.
Kinuski
225 g (n.2,8 dl) sokeria
65 ml vettä
1dl kuohukermaa
1 tl vanilja-aromia / ½ tl vaniljajauhetta
70 g voita
- Laita vesi ja sokeri korkeaan kattilaan.
- Lämmitä seosta keskilämmöllä, kunnes seos muuttuu ruskehtavaksi.
- Älä sekoita seosta missään vaiheessa, ettei se kristalloidu!
- Nosta kattila liedeltä ja lisää kerma. Tässä vaiheessa seosta saa sekoittaa.
- Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää voi sekä vanilja. Sekoita tasaiseksi
Huom!
Kinuskia voi käyttää myös leivonnassa sellaisenaan. Jos kinuskista halutaan juoksevaa, kannattaa kermaa lisätä jopa 2,5 dl. Kakun kuorruttamista varten kannattaa tehdä jämäkämpää kinuskia (kermaa 85ml).
Tästä löytyy vaihekuvat kinuskin valmistuksesta. Ykköskohdassa vesi ja sokeri on alkanut tummua. Toissa kuvassa on kerma lisättynä. Kolmannessa joukkoon on lisätty loput ainekset ja neljännessä kuvassa kinuski on valmista.
Kreemi
1 annos kinuskia
400 g suklaata
450 g huoneenlämpöistä voita
- Pilko suklaa kulhoon.
- Kaada kuuma kinuski pilkotun suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Anna tämän seoksen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi ja vaahdota tasaiseksi kreemiksi.
Voi sulaa mikäli sen lisää liian kuumaan seokseen. Tällöin voi koko höskän laittaa jääkaappiin kiinteytymään 10-15min ajaksi ja vaahdottaa uudelleen.
Valmistin kakkupohjan tällä ohjeella ja pyörittelin osasta cakepopseja. Kakkupohjan voi paistaa uunipellillä, jolloin paistoaika on maksimissaan 30min.
Kuorrutteen voi levittää tai pursottaa kakun päälle. Ylijäämäkreemin voi pakastaa ja vaahdottaa myöhemmin uudelleen sulatuksen jälkeen.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3