Kerrospavlova

 

Pavlova on kevyt, juhlava ja herkullinen marenkikakku, joka sopii täydellisesti kaikkiin kesän juhliin. Tämä pavlova meni ystäväni tyttären lakkiaisiin ja toiveena oli nimenomaan kaksikerroksinen pavlova. Pavlova sopii hyvin myös lähestyvään juhannukseen. 🌸

Tein Koko Suomi leipoo kisassa tämän kaksikerroksisen pavlovakranssin, josta tuli mielestäni aika täydellinen. Kranssissa oli täytteenä passionhedelmä curdia, kinuski-vaniljavanukasta, pistaasipähkinöitä, paahdettua valkosuklaata ja kermavaahtoa. 

Tällä kertaa tein kaksi suurta pavlovalevyä pursotettuna leivinpapereille. Täytteeksi valikoitui raparperikompottia, kermavaahtoseosta ja tuoreita marjoja. 


Pavlova
20:lle

8 valkuaista
400 g sokeria (n.4,5 dl)
1,5 rkl maissitärkkelystä (maizena)
3 tl vaniljasokeria tai 1 tl vaniljajauhetta


  • Vaahdota valkuaiset. 
  • Lisää sokeri pienissä erissä ja sekoita seos paksuksi marengiksi. Ylösalaisin käännetystä kulhosta ei saa valua marenkivaahtoa ulos. 
  • Lisää maizena ja vanilja. 
  • Piirrä leivinpapereille kaksi 20cm ympyrää.
  • Levitä tai pursota marengista kaksi kiekkoa leivinpapereille. Pursota myös reunus, ettei täytteet valu kakun välistä pois.
  • Kuivata marenkeja 120 asteessa (100C kiertoilmalla) noin 1,5h. Marenkien pohjan pitää irrota leivinpaperista helposti. Marenkeja voi myöhemmin kuivattaa vielä lisää, jos ne jäävät liian tahmaiseksi.



Kermavaahtoseos

6 dl vispikermaa
200 g tuorejuustoa
1 rkl vaniljakreemijauhetta
½ tl vaniljajauhetta
2 rkl tomusokeria

Jos haluat kermavaahtoon lisää raikkautta, raasta joukkoon limen tai sitruunankuori.
Pavlovapohja on makeaa, joten täytteeksi sopii täydellisesti kaikki raikkaat marjat ja hedelmät. Toki suklaata ja kinuskiakin on lupa käyttää, mutta pelkään, että suurin osa pitää yhdistelmää liian makeana. 

Testasin kerran pavlovaa myös italialaiseen marenkiin, mutta tavallinen marenki ajaa mielestäni saman asian. Testaa myös näitä söpöjä minikokoisia limepavlovaleivoksia, jotka ovat suosikkejani!

Kaikki marenkileivokset löytyvät omasta kategoriastaan täältä.



Onnea vielä kaikille keväällä valmistuneille!

Kommentit