Pavlovakranssi - Koko Suomi leipoo


Kahdeksas Koko Suomi leipoo jakso on ohi ja mukana ollaan edelleen! ūüíĖ T√§t√§ jaksoa oli j√§lleen todella kiva kuvata! Teknisess√§ teht√§v√§ss√§ leivottiin super herkullisia pastel de nata leivoksia ja taidonn√§yteteht√§v√§ss√§ taiteiltiin pavlovakranssi. Minun kranssissa oli passionhedelm√§curdia, kinuski-vaniljavanukasta, pistaasip√§hkin√∂it√§, paahdettua valkosuklaata ja kermavaahtoa. 

Pavlovani sai paljon kehuja sek√§ maun ett√§ ulkon√§√∂n puolesta, mist√§ olin todella iloinen. Pavlovamassa on minulle kohtalaisen helppo valmistaa, sill√§ olen tehnyt sit√§ niin useasti. Rakastan pavlovaa ja maustankin sen yleens√§ jollain kirpe√§ll√§, kuten lime tai passionhedelm√§. 


Pavlovavaahto

6 valkuaista
300 g (3dl) sokeria
2 tl maissitärkkelystä
½ tl viinikive√§
2 limeä
                     

                                                                                      

        Vaahdota valkuaiset j√§m√§k√§ksi vaahdoksi.

        Lis√§√§ sokeri ruokalusikallinen kerrallaan ja vaahdota kiilt√§v√§ksi vaahdoksi.

        Lis√§√§ viinikivi ja maissit√§rkkelys. Sekoita tasaiseksi hiljaisella nopeudella.

        Raasta limeist√§ kuori ja lis√§√§ seokseen. Sekoita tasaiseksi.

 

        Piirr√§ leivinpaperille 24 cm ympyr√§ kakkuvuokaa apuna k√§ytt√§en.

        Tee sama toiselle leivinpaperille.

        K√§√§nn√§ leivinpaperit toisin p√§in, jotta lyijykyn√§n j√§lki j√§√§ p√∂yt√§√§ vasten.

        Pursota massa leivinpaperille 24cm ympyr√§n sis√§puolelle py√∂reiksi noin 5cm levyisiksi kiekoiksi.

        Pursota massaa viel√§ kekojen reunoille aidaksi, niin ett√§ keskelle j√§√§ kolo. Niin kuin linnunpes√§ss√§.

        Pursota toiselle leivinpaperille toinen kranssi.

        Paista kekoja 140 asteisessa uunissa kiertoilmalla 40-50 min.

        Anna j√§√§hty√§. Varmista ett√§ kranssin irtoavat leivinpaperista helposti.

 


Passionhedelmätahna

6 passionhedelmää
1 sitruuna
1,5 dl hillosokeria
3 keltuaista
75 g voita

 

        Halkaise passionhedelm√§t kahtia ja kaavi hedelm√§liha blenderiin. Hienonna.

        Purista sitruunasta mehu.

        Laita kattilaan passionsose, sitruunamehu, hillosokeri ja keltuaiset.

        Kuumenna kunnes seos pulpahtaa.

        Laske l√§mp√∂ keskil√§mm√∂lle ja keittele seosta 10min.

        J√§√§hdyt√§ seos kylm√§ss√§ vesihauteessa.

        Lis√§√§ joukkoon pehme√§ huoneenl√§mp√∂inen voi ja vatkaa seos vaahtomaiseksi s√§hk√∂vatkaimella.

 


Kinuski-vaniljavanukas

 1 dl maitoa
1 dl kermaa
1 tl maissitärkkelystä
½ tl vaniljajauhetta
2 rkl fariinisokeria
2 keltuaista

 

        Sekoita maissit√§rkkelys ½ desilitraan maitoa. J√§t√§ sivuun odottamaan.

        Laita loppu maito, kerma ja fariinisokeri kattilaan. L√§mmit√§ h√∂yry√§v√§ksi, mutta √§l√§ keit√§.

        Vaahdota keltuaiset kulhossa.

        Kun maito h√∂yry√§√§, lis√§√§ sit√§ puoli desi√§ keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen.

        Kaada keltuaisseos kattilaan. Lis√§√§ maissit√§rkkelysseos.

        Keittele seosta keskil√§mm√∂ll√§ koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee.

        Nosta kattila liedelt√§ ja lis√§√§ lopuksi vanilja. Anna j√§√§hty√§.

 


 Koristelu ja kokoaminen

 40 g valkosuklaata

4 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria
1 pussi cream fix jauhetta (dr.oetker)

10 ananaskirsikkaa
10 viinirypälettä
2 rosmariinioksaa
50 g pistaasipähkinöitä

 

        Pilko valkosuklaa karkeaksi muruksi veitsell√§ ja levit√§ se tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

        Paahda suklaata 175 asteisessa uunissa noin 8 min, kunnes suklaa on vaalean ruskeaa. Anna j√§√§hty√§.

        Rouhi valkosuklaa muruksi ja j√§t√§ odottamaan koristelua.

        Vaahdota kerma. Lis√§√§ joukkoon vaniljasokeri, tomusokeri ja cream fix jauhe.

        Nosta ensimm√§inen kranssi alustalle.

        Lusikoi jokaisen keon sis√§√§n passiontahnaa.

        Pursota kermaa marenkikekojen p√§√§lle t√§htityllalla. Ripottele p√§√§lle viel√§ valkosuklaamurua.

        Nosta toinen kranssi ensimm√§isen p√§√§lle. K√§yt√§ apuna leikkuulautaa.

        Lusikoi jokaisen keon sis√§√§n passiontahnaa ja vanukasta. Ripottele n√§iden p√§√§lle loppu valkosuklaamuru.

        Pursota loppu kermaseos kekojen p√§√§lle.

        Hienonna pistaasip√§hkin√§t rouheeksi veitsell√§.

        Ripottele kermavaahdon p√§√§lle pistaasip√§hkin√§murua.

        Leikkaa viiniryp√§leet kahtia ter√§v√§ll√§ veitsell√§ siksak tyyliin.

        Koristele keot hedelmill√§ ja rosmariininoksilla.



Pastel de nata on portugalilainen leivos, joka tehdään voitaikinasta ja vaniljavanukkaasta. En ollut törmännyt tähän leivonnaiseen aiemmin, mutta jo ensimmäisellä puraisulla jäin täysin koukkuun! Nämä ovat niin herkullisia, että olen tehnyt näitä kotona (ajan kanssa) lisää!

En ollut tehnyt voitaikinaa koskaan aikaisemmin, mutta tämän jakson jälkeen perehdyin aiheeseen hyvin ja tein siitä ihan oman tietopaketinkin. Voitaikinan valmistus kahdessa tunnissa on ihan tuuripeliä. Varsinkin kun leivotaan 30 asteisessa teltassa. Minun voi suli aivan täydellisesti vaikka laitoin sen välillä pakkaseen ja jopa pieni taikinapalanen suli pöydälle! Onneksi täytteen maku pelasti minut ja tulin jopa neljänneksi tässä skabassa.



Keltainen essu toi t√§n√§√§n todella hauskan edun. Min√§ olin ainut, jolla oli k√§yt√∂ss√§ t√§ydellinen resepti pastel de nata leivoksiin. Muilta puuttui paistol√§mp√∂tila- ja aika kokonaan. 

Minulla teki alkuun mieli paljastaa nämä tiedot kaikille, mutta sitten mietin että se pilaisi kyllä koko jakson ihan alkuunsa. Niinipä päädyin antamaan pieniä vihjeitä näistä tiedoista, mutta kukaan muu kuin ohjaaja ja tuottaja ei tajunnut näitä.

Edusta ei loppupeleiss√§ ollut minulle paljoa apua, sill√§ uunini eli taas ihan omaa el√§m√§√§ns√§ eik√§ todellakaan pysynyt asetetussa l√§mp√∂tilassa. Taisin alkuun laittaa l√§mp√∂√§ uuniin pikkasen alakanttiin, koska muut kilpailijat k√§viv√§t t√§hyilem√§ss√§ uuniani enk√§ halunnut heti paljastaa puuttuvia tietoja. ūüėĀ


Keltaisen essu vei tänään Juulia hauskalla pavlovakeikauskakullaan.



Meid√§n ihana porukka! ūüíõ Oli ihanaa ett√§ 7.jaksossa ei pudonnut kukaan jotta sain nauttia viel√§ kaikkien n√§iden ihanien naisten seurasta! Jaksot 6-8 olivat minulle muutenkin ihanimmat, sill√§ t√§ss√§ vaiheessa pahin j√§nnitys alkoi lievenem√§√§n ja pystyin nauttimaan sek√§ leivonnasta ett√§ ihmisist√§! 


Siksi olinkin todella murheellinen, kun Hanna ja Siiri joutuivat lähtemään kotiin tässä jaksossa. Tuntui todella hämmentävältä kun porukka suppeni niin pieneen.


Seuraavana onkin vuorossa semifinaali minun, Harrietin, Juulian ja Memmun kanssa!
Uskomatonta ett√§ ollaan jo t√§ss√§ vaiheessa kisaa! √Ąl√§ unohda katsoa seuraavaa jaksoa ensi ma klo20!




Kommentit

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3