Pavlovakranssi - Koko Suomi leipoo


Kahdeksas Koko Suomi leipoo jakso on ohi ja mukana ollaan edelleen! 💖 TĂ€tĂ€ jaksoa oli jĂ€lleen todella kiva kuvata! TeknisessĂ€ tehtĂ€vĂ€ssĂ€ leivottiin super herkullisia pastel de nata leivoksia ja taidonnĂ€ytetehtĂ€vĂ€ssĂ€ taiteiltiin pavlovakranssi. Minun kranssissa oli passionhedelmĂ€curdia, kinuski-vaniljavanukasta, pistaasipĂ€hkinöitĂ€, paahdettua valkosuklaata ja kermavaahtoa. 

Pavlovani sai paljon kehuja sekĂ€ maun ettĂ€ ulkonÀön puolesta, mistĂ€ olin todella iloinen. Pavlovamassa on minulle kohtalaisen helppo valmistaa, sillĂ€ olen tehnyt sitĂ€ niin useasti. Rakastan pavlovaa ja maustankin sen yleensĂ€ jollain kirpeĂ€llĂ€, kuten lime tai passionhedelmĂ€. 


Pavlovavaahto

6 valkuaista
300 g (3dl) sokeria
2 tl maissitÀrkkelystÀ
½ tl viinikiveĂ€
2 limeÀ
                     

                                                                                      

        Vaahdota valkuaiset jĂ€mĂ€kĂ€ksi vaahdoksi.

        LisÀÀ sokeri ruokalusikallinen kerrallaan ja vaahdota kiiltĂ€vĂ€ksi vaahdoksi.

        LisÀÀ viinikivi ja maissitĂ€rkkelys. Sekoita tasaiseksi hiljaisella nopeudella.

        Raasta limeistĂ€ kuori ja lisÀÀ seokseen. Sekoita tasaiseksi.

 

        PiirrĂ€ leivinpaperille 24 cm ympyrĂ€ kakkuvuokaa apuna kĂ€yttĂ€en.

        Tee sama toiselle leivinpaperille.

        KÀÀnnĂ€ leivinpaperit toisin pĂ€in, jotta lyijykynĂ€n jĂ€lki jÀÀ pöytÀÀ vasten.

        Pursota massa leivinpaperille 24cm ympyrĂ€n sisĂ€puolelle pyöreiksi noin 5cm levyisiksi kiekoiksi.

        Pursota massaa vielĂ€ kekojen reunoille aidaksi, niin ettĂ€ keskelle jÀÀ kolo. Niin kuin linnunpesĂ€ssĂ€.

        Pursota toiselle leivinpaperille toinen kranssi.

        Paista kekoja 140 asteisessa uunissa kiertoilmalla 40-50 min.

        Anna jÀÀhtyĂ€. Varmista ettĂ€ kranssin irtoavat leivinpaperista helposti.

 


PassionhedelmÀtahna

6 passionhedelmÀÀ
1 sitruuna
1,5 dl hillosokeria
3 keltuaista
75 g voita

 

        Halkaise passionhedelmĂ€t kahtia ja kaavi hedelmĂ€liha blenderiin. Hienonna.

        Purista sitruunasta mehu.

        Laita kattilaan passionsose, sitruunamehu, hillosokeri ja keltuaiset.

        Kuumenna kunnes seos pulpahtaa.

        Laske lĂ€mpö keskilĂ€mmölle ja keittele seosta 10min.

        JÀÀhdytĂ€ seos kylmĂ€ssĂ€ vesihauteessa.

        LisÀÀ joukkoon pehmeĂ€ huoneenlĂ€mpöinen voi ja vatkaa seos vaahtomaiseksi sĂ€hkövatkaimella.

 


Kinuski-vaniljavanukas

 1 dl maitoa
1 dl kermaa
1 tl maissitÀrkkelystÀ
½ tl vaniljajauhetta
2 rkl fariinisokeria
2 keltuaista

 

        Sekoita maissitĂ€rkkelys ½ desilitraan maitoa. JĂ€tĂ€ sivuun odottamaan.

        Laita loppu maito, kerma ja fariinisokeri kattilaan. LĂ€mmitĂ€ höyryĂ€vĂ€ksi, mutta Ă€lĂ€ keitĂ€.

        Vaahdota keltuaiset kulhossa.

        Kun maito höyryÀÀ, lisÀÀ sitĂ€ puoli desiĂ€ keltuaisten joukkoon koko ajan sekoittaen.

        Kaada keltuaisseos kattilaan. LisÀÀ maissitĂ€rkkelysseos.

        Keittele seosta keskilĂ€mmöllĂ€ koko ajan sekoittaen, kunnes se sakenee.

        Nosta kattila liedeltĂ€ ja lisÀÀ lopuksi vanilja. Anna jÀÀhtyĂ€.

 


 Koristelu ja kokoaminen

 40 g valkosuklaata

4 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
1 rkl tomusokeria
1 pussi cream fix jauhetta (dr.oetker)

10 ananaskirsikkaa
10 viinirypÀlettÀ
2 rosmariinioksaa
50 g pistaasipÀhkinöitÀ

 

        Pilko valkosuklaa karkeaksi muruksi veitsellĂ€ ja levitĂ€ se tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

        Paahda suklaata 175 asteisessa uunissa noin 8 min, kunnes suklaa on vaalean ruskeaa. Anna jÀÀhtyĂ€.

        Rouhi valkosuklaa muruksi ja jĂ€tĂ€ odottamaan koristelua.

        Vaahdota kerma. LisÀÀ joukkoon vaniljasokeri, tomusokeri ja cream fix jauhe.

        Nosta ensimmĂ€inen kranssi alustalle.

        Lusikoi jokaisen keon sisÀÀn passiontahnaa.

        Pursota kermaa marenkikekojen pÀÀlle tĂ€htityllalla. Ripottele pÀÀlle vielĂ€ valkosuklaamurua.

        Nosta toinen kranssi ensimmĂ€isen pÀÀlle. KĂ€ytĂ€ apuna leikkuulautaa.

        Lusikoi jokaisen keon sisÀÀn passiontahnaa ja vanukasta. Ripottele nĂ€iden pÀÀlle loppu valkosuklaamuru.

        Pursota loppu kermaseos kekojen pÀÀlle.

        Hienonna pistaasipĂ€hkinĂ€t rouheeksi veitsellĂ€.

        Ripottele kermavaahdon pÀÀlle pistaasipĂ€hkinĂ€murua.

        Leikkaa viinirypĂ€leet kahtia terĂ€vĂ€llĂ€ veitsellĂ€ siksak tyyliin.

        Koristele keot hedelmillĂ€ ja rosmariininoksilla.



Pastel de nata on portugalilainen leivos, joka tehdÀÀn voitaikinasta ja vaniljavanukkaasta. En ollut törmÀnnyt tÀhÀn leivonnaiseen aiemmin, mutta jo ensimmÀisellÀ puraisulla jÀin tÀysin koukkuun! NÀmÀ ovat niin herkullisia, ettÀ olen tehnyt nÀitÀ kotona (ajan kanssa) lisÀÀ!

En ollut tehnyt voitaikinaa koskaan aikaisemmin, mutta tÀmÀn jakson jÀlkeen perehdyin aiheeseen hyvin ja tein siitÀ ihan oman tietopaketinkin. Voitaikinan valmistus kahdessa tunnissa on ihan tuuripeliÀ. Varsinkin kun leivotaan 30 asteisessa teltassa. Minun voi suli aivan tÀydellisesti vaikka laitoin sen vÀlillÀ pakkaseen ja jopa pieni taikinapalanen suli pöydÀlle! Onneksi tÀytteen maku pelasti minut ja tulin jopa neljÀnneksi tÀssÀ skabassa.



Keltainen essu toi tĂ€nÀÀn todella hauskan edun. MinĂ€ olin ainut, jolla oli kĂ€ytössĂ€ tĂ€ydellinen resepti pastel de nata leivoksiin. Muilta puuttui paistolĂ€mpötila- ja aika kokonaan. 

Minulla teki alkuun mieli paljastaa nÀmÀ tiedot kaikille, mutta sitten mietin ettÀ se pilaisi kyllÀ koko jakson ihan alkuunsa. NiinipÀ pÀÀdyin antamaan pieniÀ vihjeitÀ nÀistÀ tiedoista, mutta kukaan muu kuin ohjaaja ja tuottaja ei tajunnut nÀitÀ.

Edusta ei loppupeleissĂ€ ollut minulle paljoa apua, sillĂ€ uunini eli taas ihan omaa elĂ€mÀÀnsĂ€ eikĂ€ todellakaan pysynyt asetetussa lĂ€mpötilassa. Taisin alkuun laittaa lĂ€mpöÀ uuniin pikkasen alakanttiin, koska muut kilpailijat kĂ€vivĂ€t tĂ€hyilemĂ€ssĂ€ uuniani enkĂ€ halunnut heti paljastaa puuttuvia tietoja. 😁


Keltaisen essu vei tÀnÀÀn Juulia hauskalla pavlovakeikauskakullaan.



MeidĂ€n ihana porukka! 💛 Oli ihanaa ettĂ€ 7.jaksossa ei pudonnut kukaan jotta sain nauttia vielĂ€ kaikkien nĂ€iden ihanien naisten seurasta! Jaksot 6-8 olivat minulle muutenkin ihanimmat, sillĂ€ tĂ€ssĂ€ vaiheessa pahin jĂ€nnitys alkoi lievenemÀÀn ja pystyin nauttimaan sekĂ€ leivonnasta ettĂ€ ihmisistĂ€! 


Siksi olinkin todella murheellinen, kun Hanna ja Siiri joutuivat lÀhtemÀÀn kotiin tÀssÀ jaksossa. Tuntui todella hÀmmentÀvÀltÀ kun porukka suppeni niin pieneen.


Seuraavana onkin vuorossa semifinaali minun, Harrietin, Juulian ja Memmun kanssa!
Uskomatonta ettĂ€ ollaan jo tĂ€ssĂ€ vaiheessa kisaa! ÄlĂ€ unohda katsoa seuraavaa jaksoa ensi ma klo20!




Kommentit

LÀhetÀ kommentti

Kiitos kommentistasi <3