Valkosuklaajäätelö taikinakorissa



Tämä jäätelö taitaa olla seuraava suosikkini heti kookosjäätelön jälkeen! On se kumma, että mitään lempijäätelöäni ei löydy kaupan pakastealtaasta. Tämä jäätelö on aika makeaa ja yhdistettynä tähän syötävään taikinakoriin tulee aivan loistava makuyhdeistelmä!

Suosittelen valmistamaan nuo korit jäätelön kanssa nautittavaksi, vaikka koreista ei kovin nättejä tulisikaan. Itsellänikään noiden muotoilu ei onnistunut niin kuin piti. Voihan noista koreista tehdä pelkästään litteitä lautasmaisia alustojakin. Tai muotoilla vaikka jäätelön kanssa nautittaviksi pieniksi koristekekseiksi ym.

6 hengelle

Jäätelö:

1 muna
1keltuainen
40g siroa hienosokeria
150g valkosuklaata
3dl maitoa
1,5dl kuohukermaa

Vatkaa muna, keltuainen ja sokeri keskenään. Älä tee jämäkkää vaahtoa. Murra suklaa kulhoon ja lisää 3rkl maitoa. Sulata suklaa vesihauteessa. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi ja lisää munaseos. Hämmennä, kunnes seos sakenee ja tarttuu puulusikan selkään. Älä pidä levyä liian kuumalla, sillä muuten mössö menee kokkeliksi. Itse käytin puurokattilaa, joka osoittautui loistavaksi välineeksi. Sillä ei edes rasvaton maito pala pohjaan. Sekoita sekaan valkosuklaa ja jäähdytä seos laittamalla kattila kylmään veteen.

Vaahdota kerma ja hämmennä varovasti seokseen. Laita pakasterasiaan ja pakasta 1-2 tunnin ajan, kunnes vaahto on jäähtynyt noin 2,5cm päähän rasian reunoista. Sekoita ja pakasta uudelleen. Itse sekoitan jäätelöä yleensä sähkövatkaimella. Seoksen voi myös pyöräyttää jäätelökoneessa.

Taikinakorit:

1 valkuainen
50g siroa hienosokeria
15g jauhoja
15g kaakaojauhetta
25g voita sulana

Vatkaa valkuainen ja sokeri keskenään. Vatkaa sekaan jauhot ja voisula. Laita 1rkl seosta leivinpaperille ja levitä 12cm kiekoksi. Paista 200asteessa 4-5min. Ei yhtään enempää. Itsellä meni minuutti liikaa ja reunoja ei voinut enää asetella nätisti.

Nosta kakkuset heti uunista tultuaan ylösalasin olevien lasien päälle korimaiseksi ja muotoile reunat aaltoileviksi. Anna kovettua ja nosta sitten lasien päältä jäähtymään.
Itsellä nämä jäivät vähän säälittäviksi, kun en heti nostanut niitä lasin päälle. Mutta kehtaa kuitenkin tarjoilla muille.


Jäätelön kannattaa antaa sulaa hieman, ennen kuin pyörittää siitä palloja. Itse usein sulatan jäätelöä noin 5-10min ja säilön sen uudestaan pakkaseen tämmöisiksi valmiiksi palleroiksi muotoiltuna. Ei tarvitse joka kerta taistella kovan jäätelön kanssa.


Päälle ripottelin vielä nonparelleja, mutta lisäksi voisi tarjoilla esim. suklaakastiketta.

Kommentit