lauantai 25. helmikuuta 2012

Mitä tehdä ylijäämäkakuille?Tässä yksi vinkki: CHOCOLATE TRIFLE! Jos kakun kaiverruksesta jää ylimääräisiä paloja kakkua tai kakkupohja ei nyt jostain syystä onnistunut aivan täydellisesti tai tippui maahan, niin tähän voi hyödyntää kaikki jämät. Trifle on yleinen jälkiruoka Britanniassa.

Trifle-astiaa minulla ei ole, mutta tuon tyylinen pyöreä ja läpinäkyvä astia olisi paras. Rekikakusta minulla jäi aika paljon ylijäämä kakkua, jonka pakastin. Tähän versioon passaa kyllä todella hyvin tuo dark chocolate mud cake!

Pohjalle tulee murennettua kakkupohjaa. Päälle suklaavanukasta, jonka tein espanjalaisen kaakaon ohjeella. Maizenaa käytin 3rkl. Anna vanukkaan jäähtyä hyvin ensin. Vanukkaan päälle tulee kermavaahtoa. Kerroksia ladotaan vuoron perään, kunnes astia on piripinnassa. Todella helppo resepti!
 

Triflen voisi tehdä hätätapauksessa myös vaikka salaattikippoon. Suklaatriflen sijasta voisi tehdä esim. sokerikakkupohjasta, marjoista, kinuskista ja kermavaahdosta raikkaamman version.
 

No mitäs sitten tehdä täytekakun jämille? 
Voisihan niitäkin tähän käyttää, mutta yleensä pakastan loput rasioihin. Niitä tahtoo vuoden mittaan kertyä pakkanen täyteen, kun aika harvoin palasia tulee enää syötyäkään. Yksi kiva vinkki on koota niistä tällainen kakkuvati ja viedä sukulaisille tuomisiksi, kun ei mitään älyttömän virallista ja hienoa tuotavaa tarvitse viedä.

2 kommenttia:

  1. Loistava ohje ylijäämäkakuille. Minulla meni tuossa pari suklapiirakanpohjaa jostain syystä ihan ketuiksi, taidanpa tietää mihin ne käytän :)

    Ekaa kertaa "eksyin" blogiisi. Olet kyllä tosi taitava ja niiiiin mahottoman herkullisia ohjeita! Ihana kun on niin paljon vaihekuviakin!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3