Gateau au chocolad



Olin lukioaikoina vaihdossa ranskalaisessa perheessä ja sain perheen mummolta tämmöisen ihanan ranskalaisen suklaakakun reseptin. Kakku on aika vaikea valmistaa, kuten moni ranskalainen leivonnainen yleensäkin. Teimme kakkua Ranskassa lasiseen uunivuokaan ja minusta se onnistui tosi hyvin. Mutta kotona en ole saanut tätä onnistumaan enää yhtä hyvin.. Taikina ei ole tarpeeksi kuohkeaa. Tai sitten muistan väärin. Laitan ohjeen kuitenkin tännekin, sillä tämä on aika aarre.
 
Kakku on gluteeniton.
8:lle hengelle

100g suklaata (vähintään 60%)
200g tomusokeria
100g fariinisokeria
3keltuaista
3valkuaista

Sulata suklaa. Jäähdytä. Lisää keltuaiset. Lisää ensin tomusokeri, sitten fariini. Tässä vaiheessa seos on todella peloittavan tönkköä. Sekaan voi halutessaan lisätä vähän vettä (esim. 1dl) ennen kuin lisää sokerit. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää seokseen. Tämä on kriittisin vaihe. Seosta on sekoitettava varovasti, mutta ei liian varovasti, jotta valkuaiset sekoittuvat sekaan. Kaikki on vähän ranneliikkeestä kiinni. Sekoittaminen vie aikaa muutaman minuutin. Kaada taikina vuokaan. Käytin 20cm irtopohjavuokaa. Paista n.200asteessa n.30min. 

Le glacage de gateau:

n.100g suklaata
2rkl vettä
4rkl voita
4rkl tomusokeria

Sulata suklaa ja lisää muut aineet. Levitä lastalla kakun päälle. Älä laita kakkua jääkaappiin, sillä maku hälvenee siellä. Mutta pilalle kakku ei jääkaapissa kuitenkaan mene.
 
Lisänä voi tarjoilla esim. jäätelöä. Esillepano ei ole viimeaikoina oikein toiminut... Mies sanoi, että näyttää ihan perunamuusilta. Mutta idean tästä näkee kuitenkin. Kuvassa valkosuklaajäätelöä
Onneksi kotiruoan ei tarvitse kuin maistua hyvältä.

Kommentit