Torta di mele e amaretti



Laitoin tämän kakun leivontafoorumin haastekisaan, jossa piti leipoa italialainen, ranskalainen tai saksalainen leivonnainen. Sain tämän reseptin italialaiselta ystävältäni ja ihastuin tähän kakkuun heti ensimmäisellä suupalalla! Kakku on yksi tunnetuimmista leivonnaisista Italiassa. Pohjana on amaretti-keksit, joiden reseptin löytyy täältä. Valmiskeksit käyvät, mutta ne maistuvat karvasmantelille, mitä inhoan. Maustoin keksit itse kanelilla ja sitruunalla!

Minä ehkä kuitenkin vähän uhmasin ohjetta. Italialaiset tekevät usein pullakakkuja, kuten esim. tämä jouluinen panettone. Tähänkin kuului alunperin käyttää hiivaa, mutta minä nostatin kakun leivinjauheella, kun en ole koskaan käyttänyt hiivaa kakkujen teossa. Tästäkin varmasti kuuluisi tulla enemmän pullamainen. Mutta minusta tämä oli näin ihan täydellistä! Voin joskus testata kakkua hiivaan, mutta luulen että tämä on parempi.

20cm vuoka

2 munaa
130g voita
130g sokeria
200g vehnäjauhoja
75g amaretti-keksejä
1tl sitruunamehua
1tl leivinjauhetta
1-2 omenaa (granny smith)

Vaahdota voi. Lisää sokeri. Lisää munat ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Lisää sitruunamehu ja murskatut amaretti-keksit. Kuori omenat ja poista kodat. Pilko omenat pieniksi paloiksi ja lisää taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Päälle voi asetella omenanpaloja ja amaretti-keksejä. 
Paista 160 asteessa 30-40min. Anna jäähtyä ja sirottele pinnalle tomusokeria.




 Nuo amaretti-keksit ovat muuten tosi hyviä! Ja gluteenittomia. Näin loppujen lopuksi aika paljon vaivaa tämän kakun eteen kun väsäsin keksitkin itse. Mutta oli sen arvoista! Ihana kakku! Grazie Francesco!

Kommentit

  1. Kakkusi ei ihan yltänyt palkinnoille, mutta saat minun palkinnon kannustamaan sinua uusiin leivontahaasteisiin. Itse odottelin kai sijoitusta vuoden :D ja nyt on riemu katossa!

    Teit tämän kakun muuten perusteellisemmin, kun italialaiset kotiäidit !

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3