sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Twix-patukat



Tein nämä makeiset kinuski-suklaa-muroleivonnaisten ohjeella, koska olen todennut sen niin loistavaksi ohjeeksi ja huomasin, että se itse asiassa muistuttaa kovasti twix-suklaata. Muokkasin tosin reseptiä hiukan vielä. Ja itse asiassa nämä ovat paljon parempia kuin oikeat twix-patukat! Eikä sisällä lisäaineita.
 
n.30kpl

Pohja:
115g voita tai margariinia
175g jauhoja
55g ruokokidesokeria
 
Täyte:
70g voita
100g ruokokidesokeria
3rkl vaaleaa siirappia
1tlk (n.400g) kondensoitua maitoa / sokeroitua maitotiivistettä

Päälle:
300g maitosuklaata

Pane voi, jauhot ja sokeri monitoimikoneeseen ja sekoita taikinaksi. Taikinan voi myös muovata käsin. Vuoraa 20-30cm suorakaiteenmuotoinen vuoka leivinpaperilla, niin että reunoillekin jää reilusti paperia. Painele pohja vuokaan ja paista 180 asteessa 20-25min tai kunnes paistos on kullankeltainen.
 
Tee täyte sillä välin, kun pohja paistuu. Laita voi, sokeri siirappi ja maitotiiviste paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna pienellä lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Kiehauta seos, laita levy pois päältä ja hämmennä seosta vielä noin 10min voimakkaasti. Seos palaa helposti pohjaan, mutta pieni palaminen ei oikeastaan haittaa. Näihin voi käyttää jo valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa, mutta tämä ohje toimii minulla hyvin näin.
 
Kun kinuski on tarpeeksi sakeaa, kaada se pohjan päälle vuokaan, jäähdytä hieman ja anna hyytyä jääkaapissa ainakin tunti. Kinuskin voi kaataa suoraan uunista tulleen pohjan päälle. 
Kun täyte on kiinteytynyt, leikkaa levystä patukoita.

Suklaa kannattaa temperoida, jotta se säilyy nättinä makeisten päällä. Mutta ei ole välttämätöntä. Varsinkin, jos patukat häviävät samantien.

 

Pyörittele patukat suklaassa kattilassa, kaavi hieman ylimääräistä suklaata pois ja nosta patukat leivinpaperin päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään ainakin puoleksi tunniksi.
 

Ainakin ovat kotitekoisennäköisiä.
Vein makeisia ystävälleni, Annalle, syntymäpäivälahjaksi.

17 kommenttia:

  1. Onpas herkun oloisia. Kokeiluun menee. Kiitos selkeistä ohjeista!

    VastaaPoista
  2. Taatusti hyviä! Pakkko kokeilla. :)

    VastaaPoista
  3. Voi mitä herkkua!! Twix on hyvää ja jos nämä ovat vielä parempia, niin voihan nams ja slurps =)

    VastaaPoista
  4. Uu, jos jaksaisi joskus itsekin tehdä. :)

    VastaaPoista
  5. kuka vaivautuu, kun helpommalla pääsee ostamalla kaupasta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon parempia nämä kuin kaupan teolliset patukat! Vain taitavimmat tekevät itse! ;)
      Fani

      Poista
  6. Siis tarkoittaako kondensoitu maito sellaista toffeeta vai "maitoa" ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tähän tarvitaan kondensoitua maitoa maitona. Ei valmiiksi kinuskiksi/toffeeksi keitettynä.

      Poista
  7. Kiitos pikavastauksesta! :) Olivat kyllä niiiiin herkullisia että ei parempia olekkaan! Lapsetkin tykkäsivät =)

    VastaaPoista
  8. Minkä kokoinen vuoka sinulla oli? Esim 11x15cm

    VastaaPoista
  9. Tein tänään nuita ja oli tosi hyviä!!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3