lauantai 4. elokuuta 2012

Voikakkupohja



Tämä on niiiiin paljon parempi voikakkupohjaresepti kuin joskus yli vuosi sitten julkaisemani voikakkupohjaresepti. Kannattaa käyttää tätä, sillä tällä saa mehevämmän kakun. Tämä on vaalea versio supersuklaisesta kakkupohjastani.

Käytän voikakkupohjia paljon, sillä ne pitävät muotonsa hyvin. Etenkin muotokakkuihin ja kerroskakkuihin nämä ovat ehdottomia. Tämä pohja on tiivis, mutta mehevä. Suomalaiset suosivat paljon sokerikakkupohjia, mutta itse käytän enemmän voikakkupohjia. Sokerikakkupohja sopii hyvin perinteiseen kermakakkun. Yleensä ihmiset ihastuvat kuitenkin enemmän voikakkupohjiin.

20x30cm vuoka
n.30hlö

500g voita
500g (5,5dl) sokeria
8munaa
450g (7,5dl) jauhoja
2,5tl leivinjauhetta


24cm vuoka
 n.20hlö

375g voita
375g (4,1dl) sokeria
6munaa
330g (5,5dl) jauhoja
2tl leivinjauhetta

20cm vuoka
n.15hlö

250g voita
250g (2,7dl) sokeria
4 munaa
225g (3,8dl) vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

15cm vuoka 
n.10hlö

200g voita
200g (2,2dl) sokeria
3 munaa
180g (3dl) vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat vuorotellen jauhojen kanssa. Paista 175 asteessa noin tunti.
Omat vuokani ovat noin 7cm korkeita.


YouTubesta löytyy vielä tarkemmat valmistusohjeet ja vinkit.
 Kakkupohjien riittoisuudesta voi lukea tarkemmin täältä. Riittoisuudet riippuvat paljolti myös muista tarjottavista. Tämä pohja on aika tuhti, joten sitä voi kulua hieman vähemmän kuin sokerikakkupohjaa.

36 kommenttia:

  1. mielenkiintoinen ohje.. miten tämä eroaa esim. sokerikakkupohjasta tai sienikakkupohjasta, siis niinkuin koostumukseltaan ja sitten onko maussa paljon eroja? millaisiin kakkuihin sie tällasta suosittelisit? onko tämä sopiva muotokakkuihin vai mihinkä vain? sen takia kyselen koska en oo aiemmin tällaseen törmännyt :)ja aina käytän normi sokerikakkupohjaa. :)

    VastaaPoista
  2. Tämä on maukkaampi ja mehevämpi kuin sokerikakkupohjat. Mut myös tuhdimpi ja tiiviimpi. Lisäksi tämä ei murene ja litisty niin helposti, joten tätä kannattaa ehdottomasti käyttää muotokakkuihin. Tämä käy tosi hyvin myös peruskakkuihinkin, kunhan vain muistaa kostuttaa. Massalla koristelluista kakuista tulee mielestäni kauniimpia ja tasaisempia tästä pohjasta tehtynä. Ja maku on parempi kuin sokerikakkupohjassa. ;) Mut sokerikakkupohja on ihan lyömätön esim. mansikoiden ja kermavaahdon kanssa. =P

    VastaaPoista
  3. Kiitos hyvästä ohjeesta! Viikonloppuna testasin ohjetta, ja tästä tuli heti suosikkini. Tein blogiini postauksen, johon laitoin myös linkin tänne reseptin luojan sivulle. http://keittioavecamour.blogspot.fi/2014/06/kastekakku.html

    VastaaPoista
  4. Kiitos :) kiva kun tykkäsit ohjeesta!

    VastaaPoista
  5. Moikka! Tein tällä kakulla hääkakut kesällä ja saivat hurjasti kehuja, suurkiitokset hyvästä voikakkupohjareseptistä!! :) Linkkasin ohjeesi blogiini, toivottavasti on ok. :)

    VastaaPoista
  6. Mukava kuulla :) tää pohja on kyl hyvä. Käytän itsekin sitä usein ;)

    VastaaPoista
  7. Nii, ja toki saa linkittää. Kiitos :)

    VastaaPoista
  8. paljonko kostutuslientä 3 munan kakkuun ,että kosteus olisi hyvä

    VastaaPoista
  9. 1,5dl itsellä yleensä riittää. Varsinki jos kakun päällystä massalla. Jos tykkää tosi kosteasta kakusta niin voi tarvita 2dl. Mut massan alla kakku vettyy helpommin et kannattaa kuitenki vähä varovainen kostutuksen kans olla.

    VastaaPoista
  10. Heippa! Ajattelin tehdä tällä reseptillä pohjan juustokakkuun, mutta kuinkahan paljon tarvitsen mitäkin ainesta jos irtopohjavuoan halkaisija on 24cm ja pohjasta pitäisi sitten tulla sellainen juustokakkuun sopiva... ? En ole koskaan tehnyt tälläistä pohjaa niin pelottaa että siitä tulee joko liian paksu tai ohut... toki liian paksua voi vielä muokatakin. Kiitos kovasti !

    VastaaPoista
  11. Tuolla pienimmällä ohjeella (3munaa) pitäisi tulla sopiva 24cm juustokakkua varten. Sillä olen itse tehnyt. Pintaa voi tietty vielä sit tasoittaa puukolla niin tulee tasainen levy. Toki voi tehdä isommankin määrän ja leikata kakusta useamman ohuen pohjan ja laittaa ylimääräiset pakkaseen. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos nopeasta vastauksesta!! :))

      Poista
  12. Mahtava ohje. Kiitos että olet jakanut tämän kaikkien nähtäville. :)
    Kysyisinkin millä kertoimella ohjetta pitäisi muuttaa että saisi 12cm - 30 cm pohjat oikein tehtyä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 30cm vuokaan kannattaa tehdä tuo 8 munan pohja 1,5kertaisena. 12cm riittää tuo pienin ohje.

      Poista
  13. Siis vatkataanko munat tähän joukkoon? Vai sekoitetaan nuolijalla jauhojen kanssa vuoronperään?

    VastaaPoista
  14. Seosta kannattaa sekoittaa koko ajan yleiskoneella tai sähkövatkaimella. Mut tässä ei ole niin justiinsa. Munat voi lisätä myös kokonaan ennen jauhoja kunhan sekoittaa taikinaa hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen. Seos voi alkaa vähän juoksettumaan mut se ei haittaa. YouTubesta löytyy video kakun tekoon :)

    VastaaPoista
  15. Tuleeko 24 cm vuokaan todellakin noin paljon munia vaikka esim. sokerikakkupohjaan tulee vain neljä tuon kokoiseen vuokaan?

    Ja toinen kysymys, miten tästä saa tumman kakkupohjan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Munia tulee enemmän kuin sokerikakkupohjaan, koska munia ei vaahdoteta.
      Tumma versio löytyy täältä: http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2012/06/supersuklainen-kakkupohja.html.
      Kategoriasta "kakkupohjat" löytyy myös muitakin voikakkupohja ohjeita. =)

      Poista
  16. Paljonko pitäisi kaakaojauhetta laittaa jos haluaa suklaakakkupohjan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa vehnäjauhoista korvataan kaakaojauheella. Kannattaa katsoa tarkemmat mitat tästä postauksesta:
      http://kakkumonsterinkakut.blogspot.fi/2012/06/supersuklainen-kakkupohja.html.
      24cm kakkuun esim. tulee 250g vehnäjauhoja ja 87g kaakaojauhetta. 40g kaakaojauhetta = 1dl. 60g vehnäjauhoja = 1dl.

      Poista
  17. Ihana tuo jätskikakku! Kuinka monelle hengelle siitä riittää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) siitä överijätskikakusta syö ainakin 20hlöä. :)

      Poista
  18. Kokeiltiin ohjetta ja tuoksu ainakin on tosi huumaava. 8munan ohjeelöa mentikn n. 26cm vuoka mutta paisto aika oli 1h 40min.... puplen tunnin jälkeen folio päälle

    VastaaPoista
  19. Olikos tuo kostutus ~0.5dl/muna? Teen kakun tuon ison 8munan ohjeen mukaan.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, sulta saa kyllä aina huippunopeet vastaukset! :)

      Poista
  20. Heippa! Muuttuuko maku pakkasessa jos tekee etukäteen? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muutu. =) Mä usein täytänkin kakun vielä ennen pakastamista niin ei tule koristelun kans niin kiire. Kakku mehustuu pakkasessa entisestään. Kakku kannattaa ottaa jääkaappiin sulamaan koristelua edeltävänä päivänä.

      Poista
  21. Hei, monelleko henkilölle nuo kakut on mitoitettu?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäsin tekstiin henkilömäärät. Se onkin tärkeä tieto, kiitos kun kysyit niin huomasin lisätä ne tuonne =)

      Poista
    2. Kiitos nopeasta vastauksesta! :) Olen tekemässä ystäväni häihin hääkakkua tuolla pohjalla. Rupesi epäillyttämään, osasinko laskea riittävyyden oikein? Lisäsin muuten testikakun pohjaan appelsiininkuorta - oli aika hyvä lisä. :)

      Poista
    3. Onpa kiva idea tuo appelsiini, pitääpä itsekin testata :)

      Poista
  22. Moikka! Mulla on 22 cm vuoka ja haluaisin tehdä tuon voikakkupohjan, niin teenkö 24cm ohjeella? Ja voiko muuten suklaakreemissä käyttää vanilja-aromin sijasta vaniljasokeria ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tee vain varalta 24cm ohjeella. Vaniljasokeri toimii myös hyvin. Pari tl sitä :)

      Poista
  23. Selvä juttu! Kiitos kun jaksat aina vastailla! Laitoin vielä youtubeen pari muuta kysymystä kun tuli mieleen :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3