lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pääsiäisen fantasia pikkuleivät Pääsiäiseksi tein tämmöisiä koristeltuja pääsiäismunakeksejä. Tässä on ihan paras vaniljakeksien ohje! Aiemmin olen tehnyt keksit tällä ohjeella, mutta sillä ei tule aivan niin hyvä. Koristelu on tehty pikeerillä. Kekseistä saa suklaisia lisäämällä joukkoon 1-2rkl kaakaojauhetta. Käytä kekseihin voita, sillä leivontamargariini ei jähmety jääkaapissa yhtä hyvin ja taikinan työstäminen on vaikeaa!

n. 20kpl

125g voita
1,5dl sokeria
1 muna
1tl vaniljauutetta
4dl vehnäjauhoja

Sekoita keskenään voi ja sokeri. Älä vaahdota niin kuin kakkuja tehdessä! Mikäli taikinaan muodostuu ilmaa, keksit leviävät uunissa rumasti. Kun voi ja sokeri on vain sekoitettu keskenään, monimutkaisen malliset keksitkin pitävät muotonsa hyvin uunissa. Sillä ei ole paljon väliä, pakastaako keksit ennen paisto vai ei. Lisää muna ja vanilja. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin vähintään puoleksi tunniksi.

Kauli taikinasta n. 4mm paksuinen levy hyvin jauhotetulla alustalla. Taikinan voi myös kaulia leivinpaperin päällä, jos ei halua enää keksejä siirtää. Taikina on vähän lötköä työstämisvaiheessa, mutta valmiit keksit ovat sopivan pehmeitä eivätkä kuitenkaan hajoa mahdottoman helposti koristeluvaiheessa. Piirsin paperille kananmunamuotoisen sabluunan ja leikkasin keksit veitsellä.
Paista keksejä 180 asteessa 8-15min koosta riippuen.
Hyvää pääsiäistä! 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3