Sitruuna-mustikka kuppikakut




Lisää halloween teemaa. Noita koristeita käytin jo viime vuonna. Tein tuolloin mustikka-valkosuklaa kuppikakkuja. Tämä ohje on kyllä mielestäni parempi. Lisää halloween aiheisia leivonnaisia löytyy täältä.

12kpl

2 munaa
1,5dl sokeria
75g sitruuna voita (valio)
½dl maitoa
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl pakastemustikoita
1tl perunajauhoja

Kuorrute:
1rkl mustikkamehua
200g maustamatonta tuorejuustoa
25g sitruuna voita
1dl tomusokeria
1dl kermaa

Muffinssit: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää munat ja sekoita hyvin. Lisää kuivat aineet maidon kanssa vuorotellen ja sekoita taikina tasaiseksi. Lisää lopuksi jäiset mustikat ja jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa noin 15min. Kokeile kypsyyttä tikulla. Anna jäähtyä

Kuorrute: Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto. Lisää huoneenlämpöinen voi. Sekoita sähkövatkaimella koko ajan. Lisää sokeri ja mustikkamehu. Laita seos hetkeksi jääkaappiin, jos se on liian pehmeää pursotettavaksi.

Tuo Valion sitruunanmakuinen voi on tosi näppärä, vaikka ensin ajattelin että se on varmaan aika turha tuote. Voissa on kuitenkin niin voimakas sitruunan maku, että sitruunamehua ei todellakaan näihin tarvitse lisätä. Tykästyin kyllä tuotteeseen. Ainut huono puoli on, että sitä myydään pikkuruisessa 100g paketissa.


Kommentit