Kirsikkahillo



Pihallamme kasvaa koristekirsikkapuita, joista tulee aika paljon marjoja. Tänä vuonna ei linnut kerenneet kaikkia viedä vaan sain litran talteen. Nämä eivät ole aivan yhtä maukkaita kuin tavalliset kirsikat, mutta kyllä näissäkin syötävää on.

Kirsikoiden siemeniä ei suositella syötäväksi. Kokonainen nielaistu siemen ei haittaa, mutta rikkinäisen siemenen syöminen voi olla vaarallista, sillä siemenen sisällä on sinihappoa (syanidi).
Tosin siemeniä saa vetää aikamoisen määrän ennen kuin saa myrkytysoireita.

Kirsikkahillo

n. 1kg 

1 litra kirsikoita
250g hillosokeria
½l vettä

Puhdista kirsikat ja poista siemenet. Meidän kirsikkapuusta kun marjan tempasi irti, niin siemen jäi oksalle kiinni roikkumaan. Kätevää.

Laita vesi ja kirsikat kattilaan, keitä noin 10min. Lisää hillosokeri ja keitä vielä 10-15min.
Kaada hillo steriloituihin purkkeihin ja anna jäähtyä pöydällä. Laita jäähtynyt hillo jääkaappiin hyytymään. 

Tällä ohjeella tuli hyvää, mutta vähän liian makeaa hilloa. Olen tottunut syömään hilloja, joissa ei ole lisättyä sokeria, koska marjat ovat yleensä itsessään jo melko makeita.


Jos haluaa täysin sokeritonta hilloa, suosittelen tätä ohjetta.


 Noita ihania kansikoristeita löysin Pivis antiikkikaupasta.

Kommentit