lauantai 30. huhtikuuta 2016

Terveellisemmät vappumunkit



Näitä ei oikeastaan voi munkeiksi kutsua, koska näitä ei ole uppopaistettu. Nämä donitsit on paistettu uunissa ja lopuksi kieritelty kaneli-sokerissa. Taikinastakin tein hieman tavallista terveellisemmän.



6-8kpl

1,5dl vehnäjauhoja
1,5dl täysjyvä grahamjauhoja
1dl kookossokeria
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria / 1tl vaniljajauhetta
½tl kardemummaa
½dl öljyä
1 muna
1dl maitoa

 Valmistusohje löytyy videolta.
Taikinan voi myös paistaa muffinivuoissa.

Voiteluun:
20g voita
kanelia
sokeria


Näistä saisi vieläkin terveellisempiä, mikäli donitseja ei enää voitelisi voilla eikä dippaisi sokerissa. Mutta kyllä vapun henkeen kuuluu, että donitsit on dipattu sokeriin. ;) Huomattavasti terveellisempiä ja vähäkalorisempia nämä ovat kuin uppopaistetut munkit.



 Vappusiman ohje löytyy mm. täältä. Samaisen linkin takaa löytyy myös munkkien ohje.
Simasta ei kovin paljon terveellisempää versiota saa, sillä minusta fariinisokeri on juuri se siman idea. Toki sokerien määrää voi hiukan vähentää tai korvata osan valkoisesta sokerista esim. kookossokerilla tai hunajalla. Tai sitten voi käyttää ihan kaloritonta makeutusainetta. Fariinisokeria simassa kuitenkin kuuluu vähän olla, koska siitä tulee siman varsinainen maku.

Hyvää vappua kaikille!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3