lauantai 27. tammikuuta 2018

Zinzino öljy


Olen kirjoittanut rasvoista ja omega-3 ja -6 rasvojen suhteesta jo parisen vuotta sitten, mutta nyt haluaisin esitellä ihana lisäravinnetuotteen, joka on auttanut minua paljon elämässäni! Kyse on Zinzino omega-3 lisäravinteesta.

Omega-6 vs. Omega-3

Omega-6-rasvahappoja saadaan kasveista ja Omega-3-rasvahappoja mm. kaloista, pähkinöistä ja siemenistä. Tehokkain ja terveellisin omega-3 tulee kalasta (EPA ja DHA rasvat). Näitä ei löydy kasvikunnasta.

Omega-3 ja 6 suhde tulee olla kehossa oikeassa suhteessa eli niiden välillä tarvitsisi vallita tasapaino. Tämä ihanteellinen suhde on tasan yhtä paljon eli 1:1. Kivikaudella ”paleo” aikana tämä hyvin pitkälti toteutuikin, kun ihminen vielä eli niin kuin luonto tarkoittikin. Mutta nykymaailman prosessoitujen ruokien ansiosta suhde on alkanyt mennä päin prinkkalaa. Tämä rasvahappojen suhde on ollut tiedossa jo monta vuotta etenkin lääkäripiireissä, mutta se on viime aikoina noussut myös mediassa esiin.

Saksanpähkinät, pellavansiemenet ja chia-siemenet ovat hyvin omega-3:n lähteitä. Elimistömme pystyvät hyödyntämään paremmin kaloista saatavat rasvahapot kuin kasviksista. Villinä kasvaneet pikkukalat ja lohi ovat parhaimmat omega-3 lähteet. Nykyisin on kuitenkin todettu, että kalojen rasvapitoisuudet eivät ole enää niin edulliset kuin aiemmin ja tämäkin on todella huolestuttavaa.

Länsimaisessa ihmisessä omega-6-rasvahapoilla on yleensä ylivalta ja tämä epäsuhta aiheuttaa hiljaista tulehdusta (inflammatio), jolla on vahva yhteys mm. kaikkiin autoimmuunisairauksiin, masennukseen, liikalihavuuteen ja erityisesti sydän- ja verisuonitauteihin. Inflammaatiotulehdus ei ole viruksen tai bakteerin aiheuttama, vaan elimistön omat puolustussolut käyvät kehon kimppuun. Juuri tämä hiljainen tulehdus on nykytutkimusten mukaan suuressa osassa sydäninfarktien synnyssä. Kolesteroleilla on kuitenkin yhä suuri vaikutus, vaikka joissain hippilähteissä tämä lytätään. Perinnöllistä hyperkolesterolemiaa sairastavat kuolevat yleensä 30v iässä ilman lääkitystä.

Eurooppalainen keskiarvo rasvahapposuhteelle on noin 15:1, eli omega-6 rasvahappoja on 15-kertaa kolmosta enemmän. Pohjois-Amerikassa suhde on lähellä 24:1, mikä on todella hälyttävää. Vielä 1960-luvulla suhde on ollut ihanteellisen puitteissa.

Zinzino öljy sisältä kaikki tärkeät rasvahapot juuri oikeassa suhteessa ja niin että ne imeytyvät kehoon kunnolla!

Miten tilaan ja paljon maksaa?

Tuotetta saa suoramyyntinä eli esim. kotikutsujen kautta. Samanlain kuin tupperwarea tai meandi vaatteitakin. Myyjiä löytyy kuitenkin myös zinzino nettisivuilta, jota kautta voi myös tehdä tilauksen. Tuotetta myytiin aikoinaan Tanskan apteekeissakin, mutta Suomessa sitä saa vain suoramyyntinä.

Tilaus kannattaa yleensä aloittaa aloituspakkauksella, jossa tulee mukana myös verikoe, josta lisää edempänä. Tämän hinta on noin 150€. Tilaus etenee jatkotilauksena, jonka voi keskeyttää ongelmitta milloin vain. Kuukausihinta on noin 36€ pintaan. Öljylähetys tulee joka toinen kuukausi. Öljyä otetaan 0,15ml / painokilo. Yleisohje on että kevyehkö 50kg ihminen ottaa 7,5ml öljyä ja 70kg ylöspäin 15ml. Hinta voi äkkiseltään tuntua korkealta, mutta jatka tekstin lukemista ja katso mitä kaikkea öljyä minussa sai aikaan! Hinta on mielestäni todella pieni hyötyihin nähden!

Ystäväni, Piritta Mäntyjärvi, välittää näitä tuotteita, joten jos kiinnostuit ja asut Oulun alueella, ole ihmeessä häneen yhteydessä: 040 0998395, ilontaika@gmail.com.


Zinzino testi

Zinzino aloituspakkauksessa tulee useampi purkki öljyä ja kuivaverinäyte, jonka voi ottaa itse tai sitten voi pyytää myyjää nappaamaan ja postittamaan sen. Näyte sinetöidään ja lähetetään Norjaan Vitas As Laboratorioon analysoitavaksi. Samainen laboratorio Vitas valittiin juuri EU:n tutkimushankkeeseen Alzheimerin tautiin liittyvässä projektissa. Myös lääkärikeskus Mehiläinen ottaa samantapaisia testejä, mutta kalliimmalla. 

Tämän jälkeen käydään rekisteröitymässä zinzinotest.com-sivustolle, jonne tulokset tulevat parin kolmen viikon sisällä. Mikäli testituloksia on vaikea tulkita, kannattaa olla yhteydessä omaan myyjään. Kokonais rasvahapposuhde on kuitenkin helppo sieltä löytää. Tuloksia on monta sivua, joissa on eritelty mm. eri rasvoja sekä solukalvon juoksevuusindeksejä ym ym.

Minun alkutestini mukaan suhde oli 7:1, mikä on yllättävän hyvä. Syön kohtalaisen paljon raakaa lohta, mutta en selkeästi tarpeeksi ja enempää en kertakaikkiaan jaksanut kitaani ahtaa.
WHO:n suositus sydän- ja verisuoniterveyden edistämiseksi ja ylläpitämiseksi on 4:1 tai alle. Zinzino suosittelee 3:1. 

Zinzino Balance Oilin avulla tuohon ihanteelliseen suhdelukuun voi päästä niinkin nopeasti kuin neljässä kuukaudessa, kunhan ottaa öljynsä säännöllisesti. Tässä varsin kattava artikkeli omegoista: Kaikkivoipaiset omega-3:t

Minun kokemukseni

Eikun öljyä litkimään. Alkuun se on tosi kirpsakkaa ja voi tuntua kurkussa, mutta tämä ei ole vaarallista. Öljyjä on erimakuisia ja minun öljyni maistuu lähinnä appelsiinille. En vieläkään tykkää öljystä raakana, mutta kulautan perään vähän vettä, niin humpsahtaa alas ongelmitta.

Tein toisen testin 6kk öljyn käytön aloituksen jälkeen. Suhde oli 2:1 eli aivan loistava! Lisäksi minulta jäi migreenit kokonaan pois! Kärsin aiemmin migreenikohtauksista joka toinen viikko, mutta nykyisin ne tulevat vain hyvin ääritapauksissa. Lisäksi iho-ongelmat helpottivat huomattavasti. En voisi kuvitellakaan että olisin enää ilman tätä öljyä. Säästän niin paljon rahaa kun ei tarvitse sairastaa! Ruokavaliolla saa ihmeitä aikaan. Ja en todellakaan mainosta tätä öljyä minään ihmeaineena tai lääkkeenä, vaan tämä on yksinkertaisesti lisäravinne. Mikään öljy ei korvaa monipuolista ja terveellistä ruokavaliota.

Olen ammatiltani lääkäri enkä kovin helpolla ala tämmöisiä tuotteita mainostamaan, koska niistä on yleensä hyvin ristiriitaista tietoa markkinoilla. Mutta tästä tuotteesta löytyy ihan oikeitakin artikkeleita ja hyviä tutkimustuloksia, jotka on sokkoutettu asiallisesti ja testiryhmät ovat olleet tarpeeksi suuria. Öljy passaa yhteen myös kolesterolilääkkeiden kanssa. Niitä ei kannata tämän öljyn takia lopettaa!

En saa palkkaa tai sponsoritukea tästä postauksesta, joten teen tämän ihan vapaaehtoisesti ja lämmöllä suositellen.
 

Minkä takia suurin osa omega-3 tuotteista ei toimi (esim. Möller)?

  • kaikki tuotteet eivät ole yhtä laadukkaita, omega-3-määrät (EPA ja DHA) eivät ole alkuunkaan riittävät
  • annostus on liian pieni, useita tuotteita myydään kapseleissa, johon öljyä mahtuu aika vähän ja kaiken painoiset ottavat saman annoksen
  • tuotteessa ei ole polyfenoleita suojaamassa kalaöljyä härskiintymiseltä

Miksi juuri Zinzino Balance Oil?

  • Zinzino Balance Oil on tarpeeksi vahvaa, kalaöljyn tukena on extra virgin -oliiviöljyä, jonka polyfenolit suojaavat kalaöljyä härskiintymisestä
  • öljyä otetaan painon mukaan, joten annostus on aina kaikille oikea ja sopii myös lapsille
  • öljyn tehon voi todeta itse otettavalla kuivaveritestillä ja verrattain edullisella testillä rasvahappotasapainon voi tarkistaa vaikka kerran vuodessa
  • Balance Oil ei aiheuta närästystä tai kammottavia kalaöljyröyhyjä
  • Zinzinon tuotevalikoimasta löytyy Balance Oilia tukevia tuotteita
  • Balance Oil on premium-tuote, jonka ostaessasi tiedät saavasi henkilökohtaista neuvoa ja tukea tuotteen käyttöön
  • Öljy sopii yleensä kala-allergikoille! Mutta mikäli olet saanut vakavan anafylaksian kalasta, harkitse tuotetta lääkärin kanssa!

Zinzino myy myös kahvituotteita ja -keittimiä, mutta niistä minulla ei ole kokemusta enkä osaa niitä tässä suositella. Yhtiö on ruotsalainen.

Äiti yrittää blogissa on esitetty hyvin miten eri omega-3 tuotteita voi vertailla.

Queen of delicious blogin pitäjä, Veera, osaa myös vastata paljon tätä tuotetta koskeviin kysymyksiin. Lue hänen postaus täältä. Lisäksi moni muukin bloggaaja on tehnyt tästä aiheesta postauksen.Huom!
Mikäli kärsit verenvuototaudista, olet sairastanut aivoverenvuodon, käytät voimakkaita verenohennuslääkkeitä tai olet menossa leikkaukseen, keskustele omega-3 lisästä lääkärisi kanssa. Omega-3 lisää verenvuotoherkkyyttä, mutta perusterveelle se ei ole ongelma.

 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3