Suklaaraakakakku (video)



Tein pitkästä aikaa raakakakkua. Tein näitä paljon parisen vuotta sitten, mutta viime aikoina olen tehnyt mielummin vähän erilaisia raakaleivonnaisia, kuten tuorepuuroja. En muistanutkaan miten hyviä raakakakut ovat! Eivät nämä tietenkään voi-sokeri-suklaakakulle pärjää, mutta kivaa vaihtelua ovat välillä!

Raakaleivonnassa on se idea, että mitään raaka-aineita ei saa kuumentaa yli 47 asteiseksi, jolloin vitamiinit ja hivenaineet säilyvät parhaiten. Lisäksi raakaleivonnassa käytetään vain puhtaita raaka-aineita eikä ollenkaan prosessoituja tuotteita (esim. valkoinen sokeri). Raakaleivonnassa käytetään paljon pähkinöitä, joten nämä tuppaa olemaan aika tuhteja kaloripommeja.

15-18cm vuoka

Pohja:
1dl pähkinöitä
7 pehmeää taatelia
Täyte:
3dl cashewpähkinöitä 
1,5dl kaakaovoita
2 pientä avocadoa
n.1dl hunajaa
n.1dl raakakaakaojauhetta
1-2rkl kookosöljyä
 
Liota pähkinöitä vähintään 6-8h kylmässä vedessä, jotta ne pehmenevät. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Hienonna pohjan ainekset tehosekoittimessa ja painele seos vuokaan. Seos on alkuun tahmaista, mutta homma helpottuu kun kädet kastelee kylmässä vedessä.

Täytettä varten hienonn ainekset tehosekoittimessa ja kaada seos vuokaa. Nosta kakku pakkaseen tunniksi. Irrota kakku varovasti vuoasta.
 
Vinkki!
Vegaanit voivat käyttää hunajan tilalla vaahterasiirappia tai kookosnektaria.
Pähkinäallergikot voivat käyttää manteleita. 
10cm pikkuvuokaan mahtuu puolikas ohje.

Kommentit