Kurpitsapiirakka


Tämä kurpitsapiirakka on täydellinen syksyyn ja siinä on samoja makuja kuin porkkanapiirakassa. Tässä mehevässä kakussa maistuu jo hieman joulun maut ja mielestäni tämä on jopa porkkanapiirakkaa herkullisempaa! 

Kurpitsasose on helppo valmistaa itse mistä tahansa kurpitsasta, mutta sitä voi löytää myös kaupoista tölkeissä. Kurpitsamausteseoskin on helppo sekoittaa itse inkivääristä, kanelista, muskottipähkinästä ja neilikasta.

Kakusta syö noin 12-15 henkilöä.
Ohje on helppo ja nopea.

 Kakkupohja

250 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1,5 tl kanelia
2 tl kurpitsamausteseosta
230 ml rypsiöljyä
4 kananmunaa
200 g fariinisokeria
100 g sokeria
400 g kurpitsasosetta
1 tl vaniljaesanssia

  • Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja mausteet kulhossa.
  • Sekoita toisessa kulhossa kurpitsasose, öljy, kananmunat, sokerit ja vanilja. 
  • Yhdistä seokset ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun 20x30cm vuokaan ja paista 170 asteessa noin 30 min.
  • Anna jäähtyä.


Kuorrute

75 g huoneenlämpöistä voita
2 dl  tomusokeria
100 g vaniljatuorejuustoa

  • Vaahdota voi ja tomusokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Tomusokeri kannattaa lisätä parissa erässä ja sekoittaa alkuun hitaalla moodilla, jottei kaikki sokeri lennä silmille. Kun seos on tasaista, jatketaan vaahdottamista pari minuuttia.
  • Lisää joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja sekoita seos tasaiseksi. Jos tuorejuusto on kylmää, saattaa seos juoksettua.
  • Levitä kreemi jäähtyneen piirakan päälle. Koristeeksi voi ripotella vielä pähkinä- tai suklaarouhetta.



Katso lisää kurpitsareseptejä täältä.


Kommentit