Kolme terveellistä kurpitsaleivonnaista



Syksyllä on kiva leipoa kurpitsasta kaikkea ihanaa. Kurpitsaleivonnaisissa maistuu hieman jo ripaus joulua, mutta ei kuitenkaan liikaa. Tässä on kolme helppoa, nopeaa ja terveellistä kurpitsareseptiä!

Kurpitsalätyt
Gluteeniton, Paleo

Teen banaanilättyjä lähes joka viikko, sillä nämä ovat helppoja, herkullisia ja terveellisiä. Lapsetkin ovat ihastuneet näihin, joten en koskaan tee valkoisesta sokerista ja vehnäjauhosta enää lättyjä. Perusohjeeseen tarvitaan vain banaania ja kananmunia. Tässä on hauska tuunattu syksyversio perusohjeesta.
 
4 kananmunaa
2 banaania
n. 1 dl kurpitsasosetta
1 tl vaahterasiirappia

Soseuta ainekset tasaiseksi blenderissä. Paista pannulla pieniä pannukakkuja.
Nämä ovat herkullisia pelkiltäänkin, mutta jos jotain haluaa päälle laittaa, suosittelen tekemään terveellistä mansikkahilloa.



Vinkkejä:
 
  • Kurpitsasose on helpoin tehdä myskikurpitsasta. Ohjeet ja vinkit tähän löytyy alla olevalta videolta. 
  • Mikäli et jaksa tehdä kurpitsamausteseosta itse, voit käyttää piparkakkumaustetta.
  • Vaahterasiirapin tilalla voi käyttää esim. hunajaa, steviaa, erytritolia, xylitolia tai taatelijauhetta. Katso myös sokeritietopakettini.
  • Kurpitsan tilalla voi aina käyttää porkkanasosetta. 



Kurpitsavanukas
Vegaani, Gluteeniton

Kurpitsavanukas hyydytetään chia-siementen avulla. Tämä toimii loistavasti sekä välipalana että jälkiruokana. Vanukkaan voi myös tehdä jääkaappiin edellisenä iltana ja napata aamulla töihin mukaan.
1,5 dl kasvimaitoa
2 rkl chia siemeniä
n. 1 dl kurpitsasosetta
1 tl kurpitsamausteseosta
1-2 rkl vaahterasiirappia 

Sekoita ainekset kulhossa. Nosta vanukas jääkaappiin vähintään 30min ajaksi tekeytymään. Lisää makeutusta tarvittaessa. Käytän leivonnassa paljon erytritolia, joka on kaloriton karppisokeri eikä vahingoita hampaita.



 
Kurpitsa cold brew kahvi
 Vegaani, Gluteeniton

Tämä kahvijuoma on ollut tämän syksyn hitti maailmalla. Cold brew kahvi on kylmähaudutettua kahvia ja sen maku on aavistuksen miedompi mitä kuumennetulla kahvilla. Perusohje on vilahtanut blogissani jo pari kertaa, sillä teen tätä usein kesäisin. Kahvin ja veden suhde on 1:8.

1 dl kahvipuruja
8 dl vettä

1 dl maitoa
1 rkl kurpitsasosetta 
½ tl kurpitsamausteseosta
vaahterasiirappia

Kaada vesi kannuun tai kulhoon ja lisää joukkoon kahvipuru. Sekoittele hyvin ja laita kannu jääkaappiin vähintään 20 tunniksi. 

 Kun kahvi on saanut tekeytyä jääkaapissa vuorokauden, on se vielä hyvä suodattaa. Kahvin voi suodattaa siivilän läpi, mikäli muutama pieni kahvinpuru kahvissa ei haittaa. Mutta jos haluaa täysin kuultavaa kahvia, kannattaa kahvi suodattaa suodatinpussin kautta. 

Kurpitsajuomaan tulee mausteinen maitoseos. Sekoita maito, kurpitsasose, mausteet ja makeutus kulhossa. Vaahdota seos halutessasi. Mausta kahvi makeutusaineella ja lisää maito. Tästä tuli tosi kivanmakuista, mutta suosikkini on edelleen lämmin pumpkin spice latte.

Kommentit