Luukku 14: Taatelipiirakka

 

Taatelikakku on yksi ihanimpia joulun leivonnaisia ja sen voi paistaa myös uunipellillä. Pidän lisäksi arabialaisesta maustekakusta lähinnä sen kuorrutteen vuoksi, mutta itse kakku on hieman liian mauton minun makuuni. Niinpä päätin yhdistää nämä kaksi ihanuutta helpoksi peltipiirakaksi, joka on pumpulimaisen pehmeä, mehevä ja herkullinen.


20x30 cm uunivuoka
20-25 hlö

1 pss taateleita (200g)
3 dl vettä
2 dl sokeria
200 g voita
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl vanilja-aromia
1 tl ceylon kanelia

  • Laita taatelit, vesi ja sokeri kattilaan. 
  • Keitä keskilämmöllä 15-20min, kunnes saat tasaista massaa. 
  • Seoksen voi vielä soseuttaa sauvasekoittimella.
  • Lisää massan sekaan kuutioitu voi ja sekoita kunnes voi on sulanut. 
  • Jäähdytä seos vesihauteessa huoneenlämpöiseksi. 
  • Laita uuni lämpeämään 175 asteeseen (160 kiertoilmalla). 
  • Lisää munat ja kuivat aineet. 
  • Vuoraa uunipelti/vuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. 
  • Paista uunin keskitasolla noin 20 min. 
  • Anna jäähtyä.




Kuorrute

50 g voita
4 dl (225g) tomusokeria
2 tl kanelia
n. 3rkl vahvaa kahvia

  • Sulata voi mikrossa tai liedellä.
  • Lisää joukkoon tomusokeri ja kaneli.
  • Lisää kahvia ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes seos on levittyvää.
  • Voit katsoa vinkkejä kuorrutteen valmistukseen mokkapalojen ohjeesta.
  • Levitä kuorrute tasaisesti jäähtyneen levyn päälle. Anna jähmettyä.
  • Piirakka kannattaa säilyttää suljetussa rasiassa jääkaapissa. Sen voi myös pakastaa.



Tämä piirakka on yksi joulun parhaimmista leivonnaisista! Sen voi myös tehdä hyvissä ajoin valmiiksi ja antaa lahjaksi. Voit myös testata taatelikakun tilalle maustekakkua.

Perinteisten taatelikakun ja maustekakun ohjeet löytyy tästä postauksesta videon kera.
Arabialaisen maustekakun ohje löytyy täältä.



Kommentit