Hunajakakku

 


 

Klassisen hunajakakun resepti on kotoisin Itä-Euroopan maista, kuten Ukrainasta. Tämä kakku on yksi suosikkikakkujani ikinä ja löysinkin kivan ohjeen, jolla onnistuu myös kotona. Kakku makeutetaan mm. hunajalla ja kondensoidulla maidolla, joten se ei ole liian sokerinen.

Turussa on kiva kahvila nimeltä Bokacha, jossa myydään mm. vietnamilaisia juomia. Siellä myydään lisäksi hunajakakkua, joka muistuttaa tätä kovasti, mutta kuorrute on hieman erilainen. Lisäksi kakku on gluteeniton ja sisältää pähkinää sekä karamelliaromia. Tämän innoittamana aloin etsimään täydellistä hunajakakun ohjetta ja tämä osoittautui todella hyväksi ohjeeksi. Jatkossa aion kuitenkin vielä koittaa kopioida kahvilan kakun ohjeen tarkemmin. 


Pohjat

100 g voita
100 g hunajaa
1 tl ruokasoodaa
450 g vehnäjauhoja
3 kananmunaa
130 g sokeria



Vaahdota kananmunat ja sokeri. Lisää sula voi ja hunaja. Lisää ruokasooda. Lisää lopuksi  jauhot parissa erässä ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. 

Pyöritä taikinasta pötkö ja jaa se kahdeksaan yhtä suuren osaan. Kauli jokaisesta palasesta levy ja ota 18cm leveällä kakkuvuoalla levystä palanen. 

Paista levyjä 175 asteessa 7-8min. Paistoin kaksi pohjaa per pelti. Lisäksi käytin kiertoilmaa ja paistoin kaksi peltiä kerralla (eli yhteensä neljä pohjaa kerralla). 

Kauli jämäpalat levyksi ja paista tämä myös uunissa. Kun jämäpaloista tehty levy on jäähtynyt, hienonna se tehosekoittimessa, kulhossa tai pussissa.

 


 

Täyte ja kuorrute

300 g tuorejuustoa
100 g creme fraichea
½ prk kondensoitua maitoa


Sekoita täytteen ainekset keskenään. Nosta hetkeksi jääkaappiin.

Nosta jäähtynyt pohja tarjoilualustalle. Levitä päälle lusikallinen täytettä. Nosta toinen pohja päälle ja nosta päälle täytettä. Lado näin vuorotellen pohjat ja täyte päällekkäin, kunnes kakku on koottu. Kuorruta kakku kuorrutteella kauttaaltaan. Painele kakkumurut kiinni kuorrutteeseen. Nosta kakku jääkaappiin pariksi tunniksi tekeytymään.




Tätä kakkua ei tarvitse kostuttaa, mutta jos jotain kostutuslientä haluaa lisätä, suosittelen käyttämään melko kirpeää mehua, kuten sitruuna tai omena.

 


 

Kommentit

  1. Tämä onkin ihan uusi tuttavuus minulle. Näyttää hyvältä! Sen verran mielenkiintoinen resepti, että otin talteen "to do-" listalle. :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3