maanantai 11. kesäkuuta 2018

Kinkkuvoileipäkakku



Tämä voileipäkakku meni pienen tytön ristiäisiin. 
Kinkkuvoikkari on yksi suosikeistani, kunhan täytteeseen ei laita suolakurkkua!

30x40cm vuoka

3 pakettia paahtoleipää

300g creme fraichea
500g maksamakkaraa
600g kinkkusuikaleita
1 paprika pilkottuna
400g kermaviiliä
2pss cheddar-gouda juustoraastetta
400g ruohosipulituorejuustoa
200g fetajuustoa
½prk valkosipulipikkelssiä 
6 liivatelehteä
½dl kiehuvaa vettä
 
Kostutus:
5dl lihalientä

Kuorrute:
600g ruohosipulituorejuustoa
200g maustamatonta tuorejuustoa
½prk valkosipulipikkelssiä


Reunavuoka on maailman paras suurten kakkujen tekoon, koska kakun voi koota suoraan tarjoilualustalle. Muista kostuttaa leipäpalat hyvin.


Sekoita täytteen ainekset keskenään. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5min ja sulata ne sitten kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää seokseen. Kakku on niin iso, että sidoin täytteen varalta liivatteella.

Valkosipulipikkelssi kruunaa täytteen. Se sisältää vähän suolakurkkua, mutta se ei nouse voimakkaasti siitä esiin. Jopa minä tykkään tuosta pikkelssistä, mutta aidot suolakurkut ovat ainut asia maailmassa mitä en syö!


Sekoita kuorrutteen ainekset kulhossa sähkövatkaimella ja kuorruta kakku kauttaaltaan. Reunoille pursottelin tavallisia kermapursotuksia ja päälle ripottelin ruohosipulia. Kakku on koristeltu mm. persiljalla, tomaattiruusuilla, kinkkurullilla ja viinirypäleillä.

Video voileipäkakun valmistukseen löytyy täältä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3