tiistai 5. kesäkuuta 2018

Valmistujaiskakku maalarilleKaverin tytär valmistui maalariksi ja lupasin tehdä hänelle kakun lahjaksi. Tein hänelle 18v syntymäpäiväksi tämän Chanel-kakun, johon hän ihastui kovasti, mutta tällä kertaa laitettiin vähän enemmän väriä mukaan. 

Kakku on 20cm voikakkupohja. Täytteenä on mansikkamoussea ja mansikkahilloa. Kakku on kuorrutettu marenkikreemillä ja suklaa ganachella. Marenkikreemin kanssa saa olla tarkkana, sillä se kovettuu jääkaapissa kreemeistä kovimmaksi, joten se myös halkeilee helposti. Kakku kannattaa koota jämäkän alustan päälle, jottei se taitu. Yleensä käytänkin kuorruttamiseen tuorejuustokreemiä, mikäli kakun päälle ei tule enää sokerimassaa. Mutta marenkikreemi ei ole yhtä makeaa.


Sekoitin eri candy melts napeista pienen määrän ganachea ja kaadoin kakun päälle. Candy meltsit käyttäytyvät kuin valkosuklaa, joten kermaa ei tarvita paljoa. Laitan yleensä candy meltsit kulhoon ja sulatan mikrossa keskilämmöllä 30sek pätkissä välillä sekoittaen. Sitten lisään joukkoon kermaa pieni määrä kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes seos on yhä paksua mutta levittyvää.

 
Kaadoin neljää eri väristä suklaakuorrutetta kakun päälle valumaan reunoja pitkin. Koristeeksi laitoin vielä karkkeja ja macarons leivoksia ym. Muovasin kakun päälle vielä pienen raksakypärän. Maalarit saisivat valmistujaislakin, mutta juhlasankari ei tätä itselleen halunut. Hän heitti aiemmin läpällä tuon raksakypärän, mutta minusta se oli mainio idea tähän kakkuun.


Onnea Empulle!
 

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3