maanantai 2. heinäkuuta 2018

MansikkakakkuMinulta tilattiin ensimmäistä kertaa ihan perus mansikkakakku. Tämäntyylisiä kakkuja isovanhemmillani oli tapana tehdä, joten oli aika nostalgista värkätä tämän kanssa. Olen edellisen kerran tehnyt tämänlaisen kakun 10v sitten.

Pohjana on 20cm vaalea voikakkupohja. Täytteena mansikkamoussea ja mansikkahilloa. Päälle asettelin mansikoita ja lisäsin vielä hyytelösokeria päälle koristeeksi.

Mansikkamousse
20cm kakku

2,5dl kermaa
200g vaniljatuorejuustoa
1,5dl mansikkahilloa
4 liivatelehteä
½dl kiehuvaa vettä


Minulla oli aiemmin tapana käyttää tuoreita mansikoita hillon sijaan, mutta kokemus opetti, että tästä versiosta pidetään enemmän. Aidoista marjoista tulee liian mieto täyte, vaikka marjoja survoisikin joukkoon monta desiä. Hillon on keitetty kokoon, jolloin makua on enemmän. Hillossa on lisäksi paljon sokeria, jolloin täytteeseen ei sitä tarvitse lisätä. Parasta on tietenkin keittää hillo itse.
 Lisäsin hilloa sekä moussen joukkoon, että kostutetuille kakkupohjille tuomaan lisämakua.

 
Kakku on samantyylinen kuin tämä autokakku ja menikin 2v sankarin isosiskolle.
Kuorrutin kakun ensin stabiloidulla kermavaahdolla, joka sisältää liivatetta. Sitten tuli aivopieru ja nakkasin reunoille nonparelleja. Sokerikoristeet sulavat liivatteen vaikutuksesta, joten ei kun kermat pois ja uudet tilalle. Varoittelen jatkuvasti tästä sokerin ja liivatteen reaktiosta, mutta siltikin joskus pääsee tulemaan tämmöisiä virheitä. Onneksi virhe oli helposti korjattavissa.

Onnea vielä synttärisankarille!

2 kommenttia:

  1. Laitatko täytteeksi siis mansikkamoussen lisäksi myös mansikkahilloa? Eli hilloa on siis paljaaltaanj a moussessa? 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laitoin hilloa sekä mousseen että levitin kakkupohjalle =) Selkeytänpä tuonne tekstiin vielä x)

      Poista

Kiitos kommentistasi <3