keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Vegaani laskiaispulla




Tänä vuonna testasin vegaanisia laskiaispullia. Pullaohje on todella helppo muuttaa vegaaniseksi eikä makuerokaan ole suuri. Perusohje ihaniin ja kuohkeisiin laskiaispulliin löytyy täältä.

n.40kpl

5dl kasvimaitoa
50g tuorehiivaa tai 2pss kuivahiivaa
1,5dl sokeria
2rkl kardemummaa
1/4tl suolaa
150g kasvimargariinia
14-16dl vehnäjauhoja

Gluteenittomia pullia varten vehnäjauhot korvataan gluteenittomalla jauhoseoksella ja jauhojen joukkoon kannattaa sekoittaa 1tl psyllium jauhetta.



Minä koristelin osan pullista tänä vuonna tälleen överityyliin. Lopputulos muistutti kieltämättä lapsen aikaansaannosta, mutta maku oli erittäin hyvä! Pullat voi täyttää myös vegaani suklaalla ja banaanilla. Super hyvä yhdistelmä!


4 kommenttia:

  1. Pullat voi tehdä vissyveteen, niin tulee maidoton/vegaani oikealla rasvavalinnalla. Ei tarvitse ostaa kasvismaitoja. Vissyn hiilihapon pitäisi myös tehdä pullasta hieman pehmeämpi.

    VastaaPoista
  2. Oi, ihanat laskiaispullat. <3 Itsekin tein maanantaiksi töihin työkavereille. Nyt tilausta myös viikonloppuun, joten sitten tarkoitus leipoa lisää. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi <3