Nopea savuporopiirakka



Kehittelin tämän ohjeen poikamme syntymäpäiville viime kuussa. Piirakasta tuli tosi nätti uudella piirakkavuoallani, jonka ostin Annin Uunissa nettikaupasta. Ja piirakan maku oli todella hyvä, vaikka itse sanonkin! Ohje on niin nopea ja helppo, että teen tätä varmasti uudestaankin seuraaviin juhliin.

35x11cm piirakkavuoka tai
23cm ympyrävuoka

400g Pirkka rukiinen piirakkataikina
100g poron kylmäsavupaistoa
1 prk kinkkusulatejuustoa
2 kananmunaa
1 rkl ruohosipulia

  • Kauli piirakkataikina vuoan muotoiseksi levyksi.
    Painele taikina vuokaan ja siisti reunat.
  • Vuokaa ei tarvitse voidella, mikäli käytetään non-stick vuokaa.
  • Pohjaa ei myöskään tarvitse esipaistaa.

  • Täytettä varten sekoita sulatejuusto, kananmunat ja ruohosipuli kulhossa tasaiseksi.
  • Lisää suikaloitu poronliha.
  • Kaada täyte vuokaan ja paista 200 asteessa n.30min. 
  • Anna jäähtyä.

Itse tehdyn piirakkataikinan ohje löytyy ensimmäisestä suolaisen kategorian ohjeestani vuodelta 2011.





 


Kommentit