Yuzujuustokakku



Tein tämän juustokakun äitienpäivän kunniaksi. Kakkumousse maistuu yuzu hedelmälle, joka muistuttaa ärmäkkää appelsiinia. Kakun sisältä paljastuu pieni blenderissä valmistuva kakkupohja ja vadelmahillokerros. Moussetäytteeseen voi käyttää mitä tahansa hedelmä- tai marjasosetta.

Täyte
20x20cm silikoninen neliökakkuvuoka 
tai 20cm ympyräirtopohjavuoka

2 dl kermaa
200g tuorejuustoa
1 dl hedelmäsosetta 
2rkl-1dl sokeria
5 liivatelehteä
½ dl kiehuvaa nestettä

Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto ja hedelmäsose. Lisää sokeria maun mukaan. Yuzu vaatii lähemmäs 1dl sokeria, koska se on melko kirpeä hedelmä. Sulata kylmässä vedessä pehmitetyt liivatelehdet kiehuvaan nestetilkkaan ja jäähdyttele hetki. Lisää seokseen ja sekoita tasaiseksi.

Silikonivuokaan tehty kakku laitetaan pakkaseen yön ajaksi. Kakku kannattaa nostaa sulamaan jääkaappiin 5-6h ennen juhlia, joten kakun valmistus kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Kakku sulaa huoneenlämmössä kahdessa tunnissa, mutta maitotuotteiden kanssa kannattaa olla tarkkana lämpötilavaihteluiden suhteen. Irtopohjavuokaan tehty kakku jähmettyy jääkaapissa 5-6 tunnissa tai pakkasessa 1-2 tunnissa.


 Pieni kääretorttu- tai piirakkapohja syntyy nopsaa blenderissäkin! Isoa kakkupohjaa ei blenderillä kannata alkaa valmistamaan, mutta tähän tarkoitukseen kone soveltui oikein hyvin.

10x10cm vuoka

1 kananmuna
½ dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
2 tl öljyä

Iske kananmuna ja sokeri blenderiin. Sekoita noin minuutti. Lisää muut aineet ja pyöräytä seos nopsaa tasaiseksi. Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja paista 200 asteessa noin 10-15min. 20x20cm vuokaan tarvitaan tuplaohje. Tuplaohjeella voi myös tehdä pohjan 20cm ympyräruokaan eikä pohjaa tarvitse välttämättä irrottaa vuoasta ennen täytteen lisäämistä.
Lisää juustokakunpohjareseptejä löytyy täältä.

Hillokerrosta varten tarvitaan n.1 dl vadelmahilloa, joka hyydytetään kahdella liivatelehdellä tai 1 tl liivatejauhetta. Hillo nostetaan pohjan päälle ja annetaan hyytyä jääkaapissa 1-2h tai pakkasessa 30min. 

Minä leikkasin kakkupohjasta vuokaa pienemmän palasen, jottei pohja heti erottuisi kakun alta. Askartelin foliosta pohjalle reunat ja hyydytin hillokerroksen sen avulla jäähtyneen pohjan päälle. Tämän jälkeen poistetaan folio ja nostetaan pohja kakkuvuokaan. Kaadetaan mousse päälle ja nostetaan kakku pakkaseen jähmettymään.


Kävin ystäväni Heidin kanssa Tallinnassa ja ostimme paljon erilaisia leivontatavikkeita. Ostin mm. hauskoja erilaisia hedelmäsoseita ja siirappeja. Lisäksi ostin silikonisen Silikomart kakkuvuoan, johon tämä kakku on tehty. Tallinnan reissusta ja ostoksista on tarkoitus tehdä jatkossa erillinen video.


Kakusta tuli tosi kiva. Makea pohja ja vadelmahillo sopivat kirpeän moussen kanssa loistavasti yhteen. Pohjaa ei tarvitse kostuttaa, koska hillo ja mousse kostuttavat kuitenkin. Kakun voi tehdä ihan tavalliseen irtopohjavuokaan, mutta silikoniset vuoat ovat mielestäni todella kauniita.

Koristelin kakun sulalla candy melts suklaalla, hedelmillä ja karkeilla.
Kakun voi koristella myös mirror glaze tai suklaaspray kuorrutteilla.


Hyvää äitienpäivää!

Kommentit

  1. Tuo hedelmä on siis yuzu, kiinnitti huomioni kirjoitusasusi. Kaunis kakku.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3