keskiviikko 19. kesäkuuta 2019

MansikkatrifleTämä jälkiruoka on niin ihanan kesäinen ja herkullinen, että teen tätä lähes joka vuosi. Yleensä ihmiset, jotka eivät täytekakuista hirveästi välitä, syövät kuitenkin mielellään tätä! Tortun voi täyttää millä tahansa hedelmillä ja marjoilla.

Lasikulhoni on noin 1,5 litran triflekulho. Ostin sen aikoinaan muistaakseni marketista parilla eurolla. Jälkiruoan voi koota mihin tahansa kulhoon, mutta lasisesta näkee kivasti eri kerrokset.

Jälkiruokaa varten tarvitaan yksi 20cm sokerikakkupohja tai yksi kääretorttupohja. Kakkupohja leikataan 3-4 osaan. Tähän voi käyttää mitä tahansa kakkupohjaa, mutta kevyt sokerikakkupohja on mielestäni paras. Kakun voi koota myös kekseistä tai marenkipohjista.

Täytteeksi tarvitaan litra mansikoita tai muita marjoja sekä vähintään 5dl kermaa. Kermavaahdon joukkoon kannattaa lisätä pari teelusikallista vaniljasokeria. Sitten vain ladotaan vuoronperään kakkupohjaa, marjoja ja kermavaahtoa.

Kerrosten väliin voi myös ripotella suklaata, karkkia, pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä.


Koristeena kakussa on nonparelleja, suklaata, karkkia ja sokerisilmillä koristeltuja hedelmiä. Sokerisilmiä löytyy ruokakaupoista. Ne on helppo liimata hedelmiin kiinni sulan suklaan avulla. Tuli aika veikeä. Ja sitten nauttimaan kesästä!

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi <3