Raparperikeikauskakku



Tämän kakun valmistuksesta löytyy youtube video parin vuoden takaa. Tämä on ihanan helppo ja herkullinen kakku, jonka pinta on karamellisoitu.

20x20cm vuoka
 
Pohjalle:
n.10 raparperin vartta
80g voita
2dl fariinisokeria

Taikina:
150g voita
2,5dl sokeria
2,5dl ruskeaa sokeria
5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
5 munaa
250g maitorahkaa



Sekoita huoneenlämpöinen voi ja sokeri keskenään tahnaksi. Levitä seos 20x20cm kakkuvuoan pohjalle, joka on vuorattu leivinpaperilla. Leikkaa raparperit sopivan kokoisiksi paloiksi ja asettele ne pohjalle. Voit myös leikata raparpereja ohuemmiksi.

Itse kakkua varten vaahdota voi ja sokerit. Kakun voi myös valmista pelkästään ruskeaan tai valkoiseen sokeriin. Fariinisokerista tulee kiva karamellimainen vivahde kakkuun. Muscovadosokerista tulee lakritsimaisempi maku.

Lisää kananmunat ja rahka. Lisää lopuksi kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuokaan ja paista 175 astessa reilu tunti. Anna kakun jäähtyä ja kumoa se tarjoilualustalle. 

Katso video-ohje täältä.
 

Tätä kakkua on kehuttu todella paljon! Etenkin karamellipintaa. Mikäli puskista tai kaappien nurkista sattuu vielä löytymään raparperia, kannattaa se ehdottomasti käyttää tähän! Kakku onnistuu myös gluteenittomana.

Hauskaa juhannusta!

Kommentit