torstai 9. kesäkuuta 2016

Raparperikeikauskakku



Tästä kakusta tuli nostalgisen ihanaa! Pinta on hieman tumma, mutta se ei ole palanut. Voi-sokerikerros vain jotenkin pääsi tummumaan, mutta palaneen makua ei ollut kakussa tippaakaan.
Vein kakun töihin ja se sai siellä suuren suosion. Raparperi on yksi suosikkivihanneksistani ja tässäkin kakussa se toimi täydellisesti.


Ohje kakun valmistuksesta löytyy youtubesta.

20x20cm vuoka

Pohjalle:
n.10 raparperin vartta
80g voita
2dl fariinisokeria

Taikina:
150g voita
5dl tummaa sokeria (fariini, muscovado, täysruoko, intiaani, kookos)
5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
5 munaa
250g maitorahkaa

175 astetta, 1-1,5h.


Toki raparperin voi myös korvata hedelmillä, kuten esim. omenalla tai persikalla. Omenat ja persikat voisi myös kuumentaa pannulla sokerissa ja voissa ennen vuokaan laittoa, jolloin pinta ei pääse niin helposti tummumaan. Raparperin kanssa se ei kuitenkaan onnistu, sillä raparperi mössöytyy niin helposti.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3