Halloween marengit



Nämä söpöt marengit on tehty sveitsiläisen marengin ohjeella. Italialainen marenki toimii yhtä hyvin. Tavallista marenkia voi myös käyttää, mutta tällöin marengeista ei tule yhtä nättejä.

Ohje on sama kuin Roosa-nauha suklaasuukoissa eli nämä ovat lakritsimarenkeja. Marengit on kuorrutettu Pandan halloween suklaalla.

3 valkuaista
2 dl sokeria
1 rkl lakritsijauhetta
 
Laita valkuaiset ja sokeri lämmönkestävään metalli- tai lasikulhoon. Vaahdota seosta vesihauteessa sähkövatkaimella 5-10min, kunnes seos on kiiltävää ja paksua. Kuumuus kypsyttää valkuaiset. Älä anna veden kiehua vimmatusti, vaan pieni väreily riittää. Lisää lakritsijauhe ja vaahdota seosta vielä sen aikaa, kunnes se jäähtyy. Marenkia voi maustaa makuaromeilla ja värjätä elintarvikeväreillä.

 
Ohjeella tulee kaksi pellillistä pieniä marenkeja. Käytäthän aitoa lakritsijauhetta, ei lakritsijuurijauhetta. Lakritsijuurijauhe on mietoa eikä maistu oikealle lakritsille.

Pursota pieniä marenkeja pellille tähtityllalla. Kuivata marenkeja uunissa 125 asteessa n. 30min. Kiertoilmalla riittää 100 astetta. Käännä sitten uunin lämpö pois päältä ja anna marenkien vielä olla uunissa jälkilämmässä 20min.


Koristelin osan marengeista Pandan halloweensuklaalla, joka on värjättyä valkosuklaata. Seassa on tummia hippuja.

 
Sulata suklaa mikrossa puolella teholla (400W) 30 sekunnin pätkissä välillä sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Dippaa kuivahtaneet marengit suklaaseen ja nosta jääkaappiin jähmettymään. Mikäli suklaata ei jaksa temperoida, on marengit hyvä säilyttää jääkaapissa tarjoiluhetkeen saakka.


Osan marengeista jätin kuorruttamatta ja osan päälle ripottelin suklaata. Tässä halloween suklaassa oli vähän outo sivumaku, joten en uskaltanut kaikkia sillä koristella.
 

Marenkien päälle voi myös ripotella paistonkestäviä nonparelleja ennen kuivattamista. Näin marengeista tulee super söpöjä.


Katso myös ohje hauskoihin halloween suklaapusuihin.

Kommentit