sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Peppi Pitkätossu kakkuTämä Peppi-kakku meni pienen tytön ristiäisiin.

Kakussa on 26cm suklaakakkupohja. Täytteenä on vadelma- ja valkosuklaamousset. Kakku on kuorrutettu sokerikreemillä ja keltaisilla candy melts napeilla. Kakku on mitoitettu 25 henkilölle.

Isojen kakkupohjien kanssa on se riski, että keskusta jää raa'aksi ja reunat paistuvat liikaa. Siksi suosittelenkin paistamaan kaksi matalampaa isoa kakkupohjaa ja yhdistämään ne yhdeksi kakuksi. Näin pohjat paistuvat tasaisemmin. 


Käytän sokerimassan alla usein marenkikreemiä, koska se on helppo levittää. Marenkikreemi kovettuu sokerikreemiä jämäkämmäksi, joten se myös halkeilee herkemmin kakkua liikuteltaessa. Siksi käytän nykyisin aina sokerikreemiä, mikäli kakkuun ei tule massaa päälle.

Suklaavaluma on tehty keltaisista candy melts napeista ja kermasta. Candy meltsit käyttäytyvät kuten valkosuklaa, joten 100 g candy meltsejä kohden tulee 1/3 dl kermaa. Tumman suklaan kanssa kermaa tulee kolme kertaa enemmän. Lue lisää suklaa ganachen valmistuksesta täältä.


Peppi on muovattu sokerimassasta. 3D hahmojen muovaaminen on sen verran työlästä, etten yleensä jouda videoita niiden valmistuksesta ottamaan. Olin melko tyytyväinen tähän hahmoon. 😊

Onnea vielä koko perheelle! 💛

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3