Raakasuklaakonvehdit (VHH)



Tässä on kolme täydellistä ja terveellistä konvehtireseptiä! Olen ihastunut cashew-voihin ja kehittelin sen pohjalta nämä ohjeet. Tuli super ihania ja makeita tryffeleitä ilman taatelia! Nämä onnistuvat myös vähähiilihydraattisena.

 

Suklaakonvehdit

n. 10 kpl

125 g cashew-voita
2 rkl raakakaakaojauhetta
2-3 tl erytritolia
1 rkl kookosmaitoa
100 g raakasuklaata tai sokeritonta suklaata

Cashew-voita saa marketeista ja ekokaupoista. Se on todella näppärä raakaleivonnassa. Mikäli et löydä pähkinävoita, voit käyttää kokonaisia pähkinöitä ja hienontaa ne tehosekoittimessa tahnaksi.

Sekoita pähkinävoi, kaakaojauhe, erytritoli ja kookosmaito kulhossa tasaiseksi tahnaksi. Pyörittele seoksesta palloja tai painele seos silikonisiin konvehtimuotteihin. Nosta pakkaseen 30min ajaksi.

Sulata suklaa mikrossa puolella teholla. Lisää joukkoon tarvittaessa hieman kookosöljyä, jotta suklaa ohenee. Dippaa tryffelit suklaaseen ja nosta vielä jääkaappiin jähmettymään.

Vähähiilihydraattiseen versioon suosittelen käyttämään Brunbergin sokeritonta suklaata.
Vegaanisia suklaita löytyy kaupoista paljon. Esim. Pandan tumma suklaa on vegaaninen.

 

Koristelin tryffelit valkosuklaalla, mutta pallerot olivat loppupeleissä nätimpiä ilman tätä koristelua. Vegaanista valkosuklaata löytyy ekokaupoista, mutta se ei maistu ihan samalta kuin aito.


Kurpitsakonvehdit

 n. 15 kpl

1 dl cashew voita
3/4 dl kurpitsasosetta
2 tl erytritolia
1 tl kurpitsamausteseosta
1 tl sitruunamehua

Sekoita ainekset kulhossa ja nosta seosta konvehtimuotteihin.
Laita pakkaseen jähmettymään 2h ajaksi.


Kuorrute:

 1 dl kookosöljyä
1 dl kaakaojauhetta
3 rkl vaahterasiirappia tai 2 rkl melassia

Sulata kookosöljyä mikrossa sen verran, että se on tasaista. Sekoita ainekset keskenään tasaiseksi kuorrutteeksi. Kumoa konvehdit vuoasta ja kasta kauttaaltaan kuorrutteessa haarukan avulla. Kuorrute jämähtää välittömästi jäisten konvehtien pinnalle. Kuorruta konvehdit tarvittaessa uudestaan.

Vähähiilihydraattisessa kuorrutteessa voi siirapin tilalla käyttää erytritolia pari teelusikallista.


Katso myös taatelipallojen ohje!


DIY raakasuklaa

Pelkästä kaakaovoista tehty diy suklaa on hyvin kitkerää, vaikka joukkoon lisäisi puoli kiloa sokeria. Kookosöljystä tehty suklaa on hirmu hyvää kookoksen luontaisen makeuden ansiosta, mutta suklaasta tulee todella lötköä. Kaverini vinkkasikin, että kannattaa tehdä suklaa käyttäen molempia rasvoja! Siksipä kehittelin tämän ohjeen, johon ei tule ollenkaan valkoista sokeria.

10 rkl kaakaovoita
10 rkl kookosöljyä
3 rkl (raaka)kaakaojauhteta
3 rkl vaahterasiirappia
½ tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa

Sulata kaakaovoi ja kookosöljy varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Lisää muut raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi. Raakasuklaata tehdessä on oltava tarkkana, ettei lämpötila nouse missään vaiheessa yli 47 asteiseksi. Kaada suklaaseos muotteihin ja nosta jääkaappiin jähmettymään.



Katso täältä lisää DIY suklaa ohjeita!
Katso myös jääsuklaan ohje!

Kommentit