Nämä halloween kuppikakut maistuvat piparkakuille, sillä taikiaan on käytetty mm. tummaa siirappia ja piparkakkumaustetta, kuten piparkakkutaikinassakin. Tällä ohjeella tulee ihanan kevyitä ja meheviä kuppikakkuja. Ohjeella tulee noin 20 kpl, joten ohjeen voi vapaasti puolittaa.
185 g vehnäjauhoja
1 1/4 tl leivinjauhetta
200 g munia (noin 4kpl)
180 g sokeria
110 g siirappia
75 g voita
3 rkl maitoa
1 tl vaniljasokeria
2 tl piparkakkumaustetta
- Vaahdota kananmunat ja sokeri (n.10min).
- Laita siirappi ja voi kattilaan. Kuumenna, kunnes voi sulaa. Nosta kattila liedeltä ja sekoita joukkoon maito. Taikinaan voi käyttää myös vaaleaa siirappia.
- Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Seoksen voi myös siivilöidä, jottei taikinaan tule klönttejä.
- Lisää 1/3 jauhoseoksesta muna-sokerivaahtoon koko ajan sekoittaen. Lisää 1/3 voiseoksesta. Lisää jauhoja ja voiseosta vuorotellen, kunnes ainekset loppuvat. Sekoita ainekset sekaisin, mutta älä ylisekoita.
- Kaada taikina muffinivuokiin (täytä 2/3 vuoasta).
- Paista 170 asteisessa uunissa uunin keskitasolla noin 20min (15min kiertoilmalla).
Sokerikreemi
200 g voita
4 dl tomusokeria
Suklaakreemi
200g tummaa suklaata
250g pehmeää voita
4dl tomusokeria
1tl vanilja-aromia
Sokerikreemejä voi värjätä elintarvikeväreillä.
Tein satsin kreemiä ja koristelin sillä monenlaisia kuppikakkuja. Näiden kohdalla kreemit alkoivat jo loppu kesken, mutta sain löntättyä jonkinlaisen kuorrutteen koristeiden alle. Lopputulos sopii mielestäni halloweeniin ihan hyvin. Tein mm. eläinaiheisia kuppikakkuja, mutta niistä tulee ohjevideo myöhemmin.
Kuppikakut on koristeltu halloween mm. Oreoilla ja suklaakoristeilla.
Katso tarkemmat koristeluohjeet videolta.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3