Päätin testata ensimmäistä kertaa klassista saksalaista suklaa-kirsikkakakkua. Moni jo tietääkin, että kammoksun karvasmantelimaista kirsikka-aromia, mutta tuoreet kirsikat ovat ihania. Niinpä päätin tehdä tämän kunnon raaka-aineista.
Kakku on todennäköisesti saanut nimensä Schwarzwaldin alueen kansallispukujen mukaan, joiden värimaailma näkyy myös kakun värityksessä. Englannissa ja Amerikassa kakkua kutsutaan nimellä black forest cake.
Tällä ohjeella tulee muuten täydellinen suklaakakkupohja! Kakku on todella suklainen ja mehevä. Etenkin tumman suklaan ystävät ihastuvat tähän. Pohja on makea, mutta sitä voi raikastaa eri täytteillä. Alan jatkossa tekemään kaikki tummat kakut tällä ohjeella. 🎉
12-15 hlö
22-24cm vuoka
Pohja:
200 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
4 munaa
4 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
1,5 dl kaakaojauhetta
1 dl mantelijauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl kevytmaitoa
Täyte:
3 dl vispikermaa
200 g creme fraichea (ranskankerma)
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
500 g kirsikoita
1,5 dl kirsikkahilloa
- Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi (n.5min).
- Lisää kananmunat yksitellen vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinan joukkoon.
- Vuoraa kakkuvuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat.
- Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa 60-90min.
- Testaa kakun kypsyyttä tikulla. Anna pohjan jäähtyä.
Näyttää taivaallisen hyvältä. Voiko kakkupohjasta jättää mantelijauheen pois? Korvata jollain?
VastaaPoistaMantelijauheen voi korvata jollain muulla jauholla (vehnä, peruna ym) 😊 Kakkumonsteri
VastaaPoistaKiitos vastauksesta. Menee ehdottomasti kokeiluun.
PoistaOnko tuohon hillon tekemiseen jokin ohje? Viimeksi kiehautin sokerin ja kirsikat yhdessä, mutta tulos oli turhan makea
VastaaPoistaEsim. 500g kirsikoita (ilman kiviä), 1/2 dl vettä, 3 dl hillosokeria.
Poista