Viinimarja-kinuskikuppikakut

 


Tällä ohjeella tulee ehdottomasti syksyn parhaat kuppikakut! Paahdettu valkosuklaa taittaa viinimarjojen kirpeyttä juuri sopivasti ja koko leivonnaisen kruunaa itse kehittelemäni kinuskikuorrute.


12 kpl

125 g voita 1 dl sokeria 2 munaa 1 tl vaniljasokeria 1 tl leivinjauhetta 2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta ½ dl kermaa tai piimää 1 dl viinimarjoja 100 g valkosuklaata

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmunat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne kerman kanssa vuorotellen taikinan joukkoon. Lisää joukkoon viinimarjat ja rouhittu valkosuklaa. Valkosuklaa paahtuu uunissa myös taikinan seassa. Nosta taikina muffinivuokiin ja paista 175 asteessa uunin keskitasolla 15-20min. Kuorrute: 4 dl kermaa 1,5 dl kinuskia

Laita kerma kattilaan. Lisää kinuski ja lämmitä seosta kunnes se on tasaista. Anna jäähtyä täysin jääkaappikylmäksi. Vaahdota seos seuraavana päivänä ja pursota kuppikakkujen päälle.

Kinuski kannattaa ehdottomasti tehdä itse, sillä kauppojen kinuskit eivät maistu oikealle kinuskille. Tällä ohjeella tulee täydellinen kinuski, joka ei ole liian kovaa tai sitkeää.



Kommentit

  1. Meni to do-listalle ! Viinimarjoja on pakastin täynnä . Ja tuo kinuski kuulostaa varsin herkulliselta!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3