maanantai 20. lokakuuta 2014

Täydellinen kinuskiNyt löytyi ihan täydellinen ohje kinuskille! 
Moni suomalainen on varmasti tottunut keittämään kinuskin fariinisokerista ja kermasta. Ja sen jälkeen tuskastelemaan sitä että kinuski jähmettyy nopeasti kivikovaksi, vaikka keittoaika olisikin ollut passeli. Lisäksi fariinisokerista tehtynä kinuski on minun makuuni hieman liian "tumma".

Täydellinen kinuski

225g (n.2,8dl) sokeria
65ml vettä
85ml kermaa
1tl vanilja-aromia
70g pehmeää voita


1. Laita vesi ja sokeri korkeaan kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä, kunnes sokeri on liuennut. Nosta lämpöä korkealle ja anna seoksen kiehua (älä sekoita), kunnes se muuttuu ruskehtavaksi. 

2. Nosta kattila liedeltä ja lisää kerma. Varo käsiä, sillä seos alkaa kiehua vimmatusti. Suosittelen käyttämään korkeaa kattilaa, jottei mössö ole pitkin pöytiä. Tosin semmoisen lisäyksen opin taannoin, että jos kerman lämmittää kiehuvaksi ennen kuin sen lisää seokseen, niin tällöin seos ei ala niin vimmatusti kiehua!

3. Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää voi. Lämmitä seosta, kunnes voi on sulanut täysin.

4. Anna kinuskin jäähtyä täysin ennen käyttöä.

Tämä on niin parasta! Maistuu ihan aidolle kinuskille, mutta on jotenkin paljon pehmeämpää.

Vinkki!
-Jos haluat juoksevampaa kinuskia, voit käyttää jopa 2,5dl kermaa.
Semmoiseksi kivikovaksi ei tuo alkuperäinen versiokaan kuitenkaan kovetu.

-Kinuskin voi kaataa purkkiin ja säilyttää jääkaapissa. Tällöin kuitenkin tekisin hieman notkeampaa kinuskia, jos sitä ihan jääkaappikylmänä meinaa käyttää.

-Kinuskia voi hyvin käyttää täytekakun kuorruttamiseenkin. Mutta jos käytät höttöistä sokerikakkupohjaa, levitä kakun päälle ensin ohut kerros hilloa ja sitten vasta kinuski. Höttöinen sokerikakkupohja nimittäin ihmee usein kinuskin sisuksiin ilman hilloeristekerrosta.

YouTubesta löytyy vielä videokin kinuskin valmistukseen.

6 kommenttia:

 1. Tuleeko tuosta sellaista että sillä voi kuitenkin kuorruttaa ihan näppärästi vai onko liian löysää siihen tarkoitukseen?

  VastaaPoista
 2. Tuo on hyvä kuorrutuksiin esim täytekakun päälle. Ja miksei täytteeksikin. Jos haluaa valuttaa esim jäätelön päälle niin kannattaa tehdä löysempää.

  VastaaPoista
 3. Kokeiluun menee kyllä! Sulla on kyllä ihana blogi!

  VastaaPoista
 4. Tarttuuko kakkulapioon? Kerran sain kinuskikakkua, jonka kinuski oli helposti leikattavaa eikä tarttunut kakkulapioon. Siitä saakka metsästänyt ohjetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa vähän tarttua. Mut jos kakkua pipon sivelee vähän öljyä niin pitäs auttaa

   Poista

Kiitos kommentistasi <3