Täydellinen kinuskiNyt löytyi täydellinen ohje kinuskille!
 
Moni suomalainen on varmasti tottunut keittämään kinuskin fariinisokerista ja kermasta. Ja sen jälkeen tuskastelemaan, kun kinuski jähmettyy niin kivikovaksi, ettei läpi pääse kuin moottorisahalla. Lisäksi isovanhemmilla jämähtää tekarit toisiinsa kiinni ja osalla lähtee paikat irti hampaista. Tällä ohjeella tulee kuitenkin pehmeämpi kinuski, joka sopii hyvin sekä täytekakun kuorrutteeksi että kastikkeeksi.

Täydellinen kinuski

225 g (n.2,8 dl) sokeria
65 ml vettä
85 ml kermaa
1 tl vanilja-aromia
70 g pehmeää voita


1. Laita vesi ja sokeri korkeaan kattilaan. Lämmitä keskilämmöllä, kunnes sokeri on liuennut. Nosta lämpöä korkealle ja anna seoksen kiehua (älä sekoita), kunnes se muuttuu ruskehtavaksi. 

2. Nosta kattila liedeltä ja lisää kerma. Varo käsiä, sillä seos alkaa kiehua vimmatusti. Suosittelen käyttämään korkeaa kattilaa, jottei mössö ole pitkin pöytiä. Tosin semmoisen lisäyksen opin taannoin, että jos kerman lämmittää kiehuvaksi ennen kuin sen lisää seokseen, niin tällöin seos ei ala niin vimmatusti kiehua!

3. Nosta kattila takaisin liedelle ja lisää voi. Lämmitä seosta, kunnes voi on sulanut täysin.

4. Anna kinuskin jäähtyä täysin ennen käyttöä.


Vinkki! 
 
-Jos haluat juoksevampaa kinuskia, laita enemmän kermaa. Juoksevaa kastiketta varten käytän yleensä 2-2,5 dl kermaa.

-Kinuskin voi kaataa purkkiin ja säilyttää jääkaapissa. Jos kinuskin haluaa käyttää jääkaappikylmänä, suosittelen tekemään löysää kinuskia (kermaa vähintään 2dl).

-Kinuskia voi hyvin käyttää täytekakun kuorruttamiseen. Jos käytät höttöistä sokerikakkupohjaa, levitä kakun päälle ensin ohut kerros hilloa tai kreemiä ja sitten vasta kinuski. Muutoin höttöinen sokerikakkupohja imee kinuskin sisäänsä.

-Kinuski jähmettyy jääkaapissa, mutta on helpommin leikattavaa kuin fariinisokeri-kermamössö. Kinuskikakku kannattaa leikata terävällä veitsellä. Veitseen voi myös hieman sivellä öljyä tarttumisen estämiseksi.

YouTubesta löytyy video kinuskin valmistukseen.


Kommentit

 1. Tuleeko tuosta sellaista että sillä voi kuitenkin kuorruttaa ihan näppärästi vai onko liian löysää siihen tarkoitukseen?

  VastaaPoista
 2. Tuo on hyvä kuorrutuksiin esim täytekakun päälle. Ja miksei täytteeksikin. Jos haluaa valuttaa esim jäätelön päälle niin kannattaa tehdä löysempää.

  VastaaPoista
 3. Kokeiluun menee kyllä! Sulla on kyllä ihana blogi!

  VastaaPoista
 4. Tarttuuko kakkulapioon? Kerran sain kinuskikakkua, jonka kinuski oli helposti leikattavaa eikä tarttunut kakkulapioon. Siitä saakka metsästänyt ohjetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattaa vähän tarttua. Mut jos kakkua pipon sivelee vähän öljyä niin pitäs auttaa

   Poista
 5. Saat jakaa kunhan on maininta että on sivuiltani 😊 Kakkumonsteri

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi <3