Jouluhalko on perinteinen ranskalainen joululeivonnainen, joka tehdään kääretortusta ja suklaakreemistä. Minun jouluhalkoreseptini löytyy täältä, mutta tänä vuonna halusin kehitellä ideasta hieman suomalaisemman version. Niinpä päädyin koivunhalkokakkuun. Lopputulos ei ole maailman kaunein, mutta maku on ihana!
Kääretorttu on tehty persikkakääretortun ohjeella ja se löytyy täältä.
Täyte ja kuorrute:
3 dl kermaa
100 g tuorejuustoa
2 rkl sokeria
100 g tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 tölkki säilykepersikoita (täytteen joukkoon)
1 tl cream fix jauhetta (kuorrutteen joukkoon)
Kuorrute on tehty valkoisesta ja ruskeasta kermaseoksesta. Meinasin ensin tehdä koristelun suklaalla, mutta se ei kylmän kerman kanssa toiminut.
Katso tarkempi valmistusohje videolta.
Kommentit
Lähetä kommentti
Kiitos kommentistasi <3